Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Badvett, bakning, karta och kompass

Idag var det dags att gå igenom badvett innan vi åker på badresa på lördag.

Något som blivit tradition är att scouterna spelar upp sketcher om hur man inte får göra i ett badhus. Det är en given succé!

Kreativiteten fullkomligt sprudlar när man har satt igång deras tankar. Väldigt snabbt kommer de på massor av saker som man inte får göra i badhuset. Vi delade upp oss i fyra grupper och satte oss i olika delar av scoutstugan för att inte de andra skulle höra vad som planerades.

Efter en halvtimme med planering och repetitioner var det dags att visa vad man inte får göra i badhuset. Första gruppen ut visade att man inte får knuffa ner någon i vattnet. Den andra gruppen visade att men inte fick åka tåg i rutschbanan. Den tredje gruppen visade att man inte får springa inne i badhuset då man kan ramla och slå i huvudet.

Efter varje grupps framförande pratade vi om vad som hände och varför man inte får göra som scouterna visade.

När vi var klara med detta avslutade vi mötet med att spela ballongvollyboll. När vi spelat klart sjöng vi scoutsången och sen gick vi hem.

På det sena mötet planerade vi för att sälja kakor på julmarknaden. Den här kvällen skulle vi baka peppakaksmuffins och vaniljdrömmar.

De som inte bakade gick igenom badvett och de som redan gått igenom det flera gånger gick igenom karta och kompass istället.

I köket bakades det för fullt och i stora salen var kreativiteten åter igen på topp med att hitta på saker som man inte får göra. Att förstå kartan och kompassen var lite klurigare men i slutet av mötet hängde de flesta med på hur det fungerar och hur man tar ut en kompasskurs i verkligheten och överför den till kartan. Vi pratade också om hur man kan hitta sin position om man har gått vilse genom att krysspejla kännetecken i naturen som man känner igen på kartan.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.