Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2001

Finnehajken 2001 Lördag 20/1

Vi väcktes klockan 06:30 och vi var väldigt trötta. Vi åt frukost och sen gick vi Andrea Robin Patrik jag (Michaela) och vår ledare Anna från scoutstugan ca klockan 08:15. Vi gick mot Uggletofta som är toppen av en låååååång backe. Vi vimsade bort oss i en timma eller så innan vi hittade dit. Men vi hittade i alla fall till slut.

wm’s amn: Det går inte att gå vilse till Uggletofta från scoutstugan!

När vi kom fram skulle vi läsa en saga och säga vad killarna i sagan behövde för att överleva sitt äventyr. När vi var klara gick vi till Sörbo klev. Där skulle vi bära en medlem i patrullen på en bår där hon hade ögonbindel på sig. Hon skulle ta ringar i träd och buskar med handen endast med guidning av oss eftersom hon hade ögonbindel på sig. Vi klarade det rätt bra.

Efter det skickade jag och Andrea upp Patrik och Robin för att hitta en orienteringskontroll. Dom tog väldigt lång tid på sig men det gjorde inget för det andra Morlandalaget kom precis efter oss till stationen så vi satt och pratade med dom och åt upp massor av seniorernas pepparkakor. Det andra laget skickade Carro och Ronja för att leta efter orienteringskontrollen och dom hittade den.

Men det gjorde självklart inte Patrik och Robin!!!!!!!!!!!!!!

Sen gick vi vidare till mat-stationen som min syster (Evelina wm’s. amn.) bossade över. Där gjorde vi fiskpinnar och potatismos. Ingen i vår patrull gillar fiskpinnar så vi gav provsmakarna alltihop. Själva åt vi korv med bröd, jättegott. Medan Anna, Patrik och Robin gjorde maten till oss sprang jag och Andrea och letade efter en orienteringskontroll. Vi hittade den såklart direkt! Fast Andrea hittade ett par hästar som hon av tvungen att klappa i 5 minuter!!! 

När vi ätit gick vi till nästa station som var en eld-station. Där skulle vi tända en eld, smälta stearin, stoppa i en veke i stearinet låta ljuset stelna och tända eld på ljuset på begränsad tid! Jag med min vanliga tur brände mig så klart på fingret och fick tre brännblåsor.

När vi var klara gick vi vidare. Hela patrullen tog en orienteringskontroll när Skälebacken (där vi sov). Men vi vela bort oss och gick ner i isen och kom fram på fel håll.

När vi kom fram skulle vi kasta yxa. Jag träffade till och med tavlan och fick poäng. Det fick dom andra med i alla fall nästan alla. Då tyckte Anna att vi hade varit duktiga så hon bjöd oss på godis. Jättesnällt tycker jag!Samlade vid lägerelden

När vi var klara var klockan fem och vi fick gå och sätta upp vindskyddet och hämta vatten och laga mat. Vi hämtade även granris som vi la i vindskyddet för att hålla värmen. Sen fick vi göra vad vi ville och då var det ju mörkt så vi gick och satte oss vid lägerbålet. Vi sjöng och åt mat. Det var varmt och bekvämt.

Sen blev en av patrullmedlemmarna sjuk och en ur den andra Morlandapatrullen också så dom åkte hem på kvällen.

När klockan var ungefär 23:00 gick vi och la oss. Det var väldigt kallt när vi bytte om men det blev varmt när vi kröp ner i våra sovsäckar. Men det var inte så lätt att sova för vissa personer snarkade!!! Men det gick till slut det också. Vissa rullade runt i sömnen också men jag nämner inga namn…

/ Michaela Thorbäck © Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.