Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Hantverk, knopar och eldning

Idag var det dags att göra skinnhantverk. Vi började med att leka en lek ute på gräsmattan och när vi var klara med det gick vi in i stora salen.

Vi satte oss i en ring och tog närvaron. När det var klart valde alla scouter ut var sin skinnbit. De klippte till den i den form de ville och sen var det dags att bränna in lite olika figurer och skriva något.

Alla kunde inte göra handarbetet samtidigt så som reservaktivitet hade vi plockat fram papper och pennor och kreativiteten flödade. När man hade gjort sitt skinnhantverk och ritat så kunde man öva på knopar tillsammans med Mattias på övervåningen. Det övades på både råbandsknop och överhandsknop.

När mötet var slut hade alla med sig en liten sak hem. Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången.

Vi startade sen mötet inne i scoutstugan. Några av scouterna skulle baka och de andra gick ut för att elda. Ute spändades det stickor i olika storlekar och och förbereddes för att kunna starta eldar på ett bra sätt. Diskussioner om hur veden skulle läggas för att enklast få eld. Snart brann det flera små eldar vid eldstaden.

Inne i scoutstugan bakades det för fullt! Det skulle göras chokladbollar, kolakakor och vaniljdrömmar. Det mättes upp ingredienser och lästes recept. Några kletiga scouter senare doftade det ljuvligt i scoutstugan!

Vi avslutade mötet ute på gräsmattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.