Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Järven 2009

Vi samlades i scoutstugan för att packa ned alla våra saker – som inte var så många och tunga denna gång! Vi som skulle ut på Järven var Catrin, Oscar, Cornelia och Elin samt ledarna Richard och Anders.

Efter en rolig bilfärd till Jonsered så startade vi vår vandring.
Vid starten fick vi ett rått ägg, som vi under helgen skulle bygga ett skydd till. På söndag morgon så skulle man släppa ägget från valfri höjd, högst 1 m.

Första stationen var scouthistorie-jeopardy. Man skulle svara på frågor som t.ex ”Vad heter grundaren av scouting?”. Vi fick 10 poäng av 20 möjliga.

Därefter gick vi till station nummer två som var knopar. Man skulle ta sig igenom olika knopar. Först knöt man upp en knop, sedan skulle hela patrullen över till andra sidan och sedan skulle man göra samma knop igen. När man var klar med alla knopar så skulle man berätta vad knoparna hette. Vi fick 14 poäng.

Efter detta var det dags för vår första orienteringskontroll. Klockan var då 21.00. Vi hittade tyvärr inte kontrollen – vi fortsatte därför till platsen där vi skulle övernatta. Vi kom fram och anmälde oss och började sedan sätta upp vårt vindskydd. Klockan var då 22.15.

Vi åt kvällsmat och klockan 23.30 sov vi alla gott i våra sovsäckar.

Av: Elin Samuelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.