Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Primitiv matlagning

Idag var det dags för primitiv matlagning. Vi skulle göra laxpaket på glödbädd och pinnbröd. Tyvärr innebar vägarbeten på väg till scouterna att ledarna var 45 minuter försenade till förberedelserna vilket innebar att när mötet började var laxen djupfryst och glödbädden fanns inte utan var en stor eld. Vi reviderade kvällen och bestämde att vi bara skulle göra pinnbröd.

Vi började mötet med upprop och sen lekte vi bollen i burken. Tanken var att vi efter leken skulle börja med pinnbröden. MEN, glödbädden var inte klar och därför bestämde vi att vi skulle leka sardinburken. När vi var klara med den var glödbädden också klar.

Scouterna samlades i sina patruller och vi delade ut ingredienserna till pinnbröden. De satte genast igång att blanda ihop degarna. Allt eftersom degarna blev klara började scouterna att sätta fast degen på sina grillpinnar. Det är lite klurigt att få degen lagom tjock så att utsidan inte blir bränd medans insidan är degig.

Som tur var blev de flesta klara innan mötet skulle avslutas och vi skulle hala flaggan. Scouterna tyckte att det var kul och gott att baka bröd på detta sätt.

Efter bakningen samlades vi i en ring runt flaggstången och halade flaggan. Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.