Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2010

Skapa matpåse

Idag var det dags att göra klart de matpåsar som vi började med för två veckor sedan. Vi samlades i stora salen och Mattias berättade hur vi skulle göra påsarna ledarna förberedde så att allt var i sin ordning. Mikaela började med att leka viskleken med scouterna medan vi gjorde i ordning allt. Leken gick bra och det gjorde förberedelserna också.

Scouterna började att sy sina påsar tillsammans med Mikaela som stöd ifall de behövde hjälp med något. Tyvärr hade vi bara en symaskin då Richard hade glömt sin. Eftersom vi inte kunde sy allt på en gång gjorde de scouter som inte sydde hand och fotälgar.

Det går ut på att man ritar av en fot som blir älgens huvud. Sen ritar man av sina hände som blir älgens horn. Mängder med olika idéer flödade och älgarna blev jättefina. Tyvärr hann vi inte med alla påsar som skulle sys. Men det får vi göra en annan gång.

Vi avslutade med att dela ut lappar till badresan och sjunga scoutsången.

Vi startade det sena mötet med att dela upp scouterna. Utmanarna gick in i blå rummet och planerade Finnehajken. Äventyrarna började med sina matpåsar. Alla började att fundera på hur dom skulle rita och skriva på dem. Sen satte dom igång. Några ritade andra skrev bara sina namn. Eftersom vi bara hade en symaskin så tog det lång tid att få sytt påsarna. Alla blev inte klara och medan scouterna väntade lekte vi knuten.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.