Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2015

Tändstickan och lyktan

Vi samlades ute på gräsmattan när det ringdes i skeppsklockan. Vi tog närvaro och sen ställde vi oss runt flaggstången och hissade flaggan.

Sen lekte vi favoritleken bollen i burken en stund. När vi var klara samlades vi igen för att börja dagens aktivitet. Precis då började det regna lite och vi bestämde oss för att gå in då alla scouter inte var klädda för att vara ute i regn.

De patruller som inte hade gjort klart sin flagga från veckan innan gjorde det tillsammans med Fanny och Tobias. Äventyrarna gick in i verkstaden och gick igenom lyktan.

Spårarna samlades i stora salen. Vi pratade om vad vi skulle göra under mötet och började prata om tändstickorna och eld. Det var många som var tvekande till att tända tändstickorna. När vi berättade om att man kunde få ett märke om man gjorde vissa uppgifter så blev fler intresserade och vi kom in på att diskutera märken. Det blev många frågor om vilka märken som fanns och vad man behövde göra för att få dem.

När vi pratat en stund delade vi upp oss i patrullerna och spred ut oss i scoutstugan. Scouterna fick nu prova på att tända tändstickorna. Vi pratade om att man behövde vara försiktig så att håret inte ramlade fram över tändstickan. Extra viktigt för alla med långt hår. Scouterna delade med sig av sina erfarenheter om tända ljus och eldning. När mötet började gå mot sitt slut så hade alla scouter provat att tända tändstickorna både en och två gånger.

Vi samlades ute på gräsmattan i en ring runt flaggstången. När alla var tysta halade vi flaggan och Mattias och Niclas visade hur man viker ihop en flagga för att inget av det gula ska synas.

När flaggan var halad avslutade vi med scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.