Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2010

Terminsstart hösten 2010

Så var det äntligen dags för terminens första scoutmöte. Vi började med att samlas runt flaggstången och hissade flaggan. Vi pratade lite om vad vi skulle göra under kvällen och sen fick scouterna välja vad de ville leka.

Valet föll på fiskenätet och scouterna sprang fram och tillbaka på gräsmattan och försökte undkomma fiskenätet. Efter flera omgångar bytte vi lek till ”bollen i burken” scouterna sprang ut i skogen och Inger räknade. En efter en blev dom pantade och snart var det dags för nästa omgång. När vi hade lekt några gånger samlades vi i våra patruller och delade upp oss i grupper. Två grupper grillade marshmallows och två grupper diskuterade scoutlagen.

Efter halva tiden bytte vi så att alla fick diskutera och alla fick grilla marshmallows. Scouterna hade mycket frågor om scoutlagen och vad olika saker betydde och var den fanns osv. Det var riktigt kul att scouterna själva diskuterade och pratade med varandra om vad scoutlagen betydde.

När scouterna grillade marshmallows var de flesta lite för ivriga och de blev snabbt svarta när de höll dem mitt i eldslågorna. Efter lite träning gick det bättre och den andra marshmallowsen blev bättre än den första för nästan alla.

När alla hade grillat och pratat om scoutlagen samlades vi på gräsmattan och pratade om resten av terminen. Vi avslutade med att sjunga scoutsången och sen var det många scouter som ville köpa scoutskjortor.

Äventyrarna och Utmanarna började sitt möte samtidigt som vi avslutade Spårarnas och Upptäckarnas möte. Vi samlades på gräsmattan och pratade om kvällens möte. Sen frågade vi scouterna om vi skulle hoppa över leken eller som vi skulle leka lite. Alla ville leka och vi bestämde att vi skulle leka pepparkaksgubbarna.efter en lång stunds springande på gräsmattan där ledarna var de som var tröttast .

När vi lekt klart diskuterade äventyrarna scoutlagen och vad den innebär. När vi diskuterat klart grillade vi marshmallows. Utmanarna gick till baksidan av scoutstugan och pratade om alla möjligheter till scouting som finns under hösten. Vandring, filmhajk, JOTI och mycket mer. När vi var klara gick vi också och grillade marshmallows. Vi avslutade kvällen med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.