Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2015

Vad gör patrullen och knivbevis

Vi samlades framför scoutstugan i våra patruller och Elin kontrollerade närvaron. 26 scouter var närvarande. Idag var även sista prova-på mötet för många och vi hoppas att alla vill fortsätta.

Efter närvaron lekte vi bollen i burken. Vi hann med flera omgångar. I sista omgången var det bara en kvar i skogen innan vi fick avbryta för att göra dagens aktiviteter.

Vi började med att prata om patrullen och vad man gör i patrullen. Scouterna sa mängder med bra saker men alla patruller sa att i patrullen samarbetar man och hjälper varandra. Sen satte vi oss och började rita på hur våra patrullflaggor ska se ut. Samtidigt som vi gjorde det började Upptäckarna att ta knivbeviset.

Vi satte oss vid eldstaden och gick igenom vad knivens olika delar heter och hur man ska hantera kniven. När vi hade övat på att lämna över kniven på rätt sätt till varandra gick vi ut i skogen och rensade lite sly som skulle bli grillpinnar. Vi fortsatte att tälja och kontrollerade sedan om scouterna kom ihåg vilka regler som gäller vid hantering av kniv.

Medans Upptäckarna täljde så fortsatte Spårarna prata om vad en patrull gör och varför man har en patrull. De började också att rita förslag på sina flaggor. Det blev mängder med fina teckningar och visioner om hur flaggorna ska se ut.

Nästa gång ska vi försöka göra flaggorna.

Innan vi skulle sluta provade vi Upptäckarnas grillspett genom att grilla marshmallows.

Vi avslutade med att ställa oss i en ring runt flaggstången och sjunga scoutsången.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.