Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Våffelätartävling

Våffelätartävling 2008

Så var det dags förårets våffelätartävling. Vi samlades i scoutstugan klockan 18:00. Ledarna kom tidigare och gjorde i ordning. Klockan 17:30 blandades våffelsmeten, det tog 30 minuter innan allt var klart.

Klockan sex kom scouterna fulla av förväntan. Väskorna lades upp i båsen på övervåningen och platser valdes inför natten. Mattias och Anna-Lena gräddade våfflor för fullt när proppen gick. Ut i proppskået och leta trasiga proppar. Inte någon trasig propp där. Ut i fasadskåpet, och titta där en av faspropparna hade gått. Ren tur att det fanns en kvar. Lite jobbigt att det bara fanns en propp kvar. Vi fick ta bort ett av våffeljärnen så att det inte skulle hända igen.

Vi fortsatte grädda våfflor med fyra våffeljärn och det det gick bra, inga mer proppar behövde bytas.

Under tiden vi gräddade våfflor var scouterna ute och lekte. Patrullscouterna skrev i sin loggbok från häxjakten.

När våfflorna var klara var det dags att sätta sig till bords. Mattias förklarade reglerna för våffelätartävlingen och sen satte scouterna igång att äta. Av de 100 våfflorna vi gräddade åt 96 vi upp under kvällen. Vinnare i våffelätartävlingen 2008 blev FANNY! Grattis Fanny.

När våffelätartävlingen var över så tog vi det lite lugnt innan vi skulle gå och lägga oss. Ledarna satt och spelade musik.

One thought on “Våffelätartävling 2008

  • Hej
    Jag har inga komentarer till våffeltävlingen. Men hittar ingen annan adress till min fråga. Kimspel förekommer som en tävling bland scouter (typ memori) är det någon som kan historien om Kim, någon kille i Indien eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.