Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Namnbrickor

Idag var det dags att göra namnbrickor. Dessa kommer vi att använda för att ta närvaro på scoutmötena. Vi hänger dessa i korridoren så att scouterna kan sätta upp dem själva om dom är närvarande eller inte. Det gör att vi minskar tiden det tar att ta närvaro och kan använda den till roligare saker.

Vi kommer också att använda namnbrickorna på läger. Där kommer de att sitta i portalen och ledarna på lägret kan lätt se vilka som är inne i byn och vilka som är ute och springer på lägerområdet.

Vi började med att vara ute i snön och leka. Scouterna kastade snöboll, åkte kana rullade stora snöbollar. Efter en halvtimme var det dags att gå in och sätta igång med namnbrickorna. Vi tog närvaro och berättade vad vi skulle göra på mötet

Namnbrickorna gjorde vi av enebrickor. Scouterna skrev sina namn på brickorna och sen så gick de ut till verkstaden där Anders hjälpte dem att bränna in sina namn. Tyvärr så slutade vår glödpenna att fungera så det blev inte så många brickor brända. Vi beslutade att köpa in nya glödpennor från Claes Ohlsson så att vi kan göra i ordning brickorna på nästa möte.

De scouter som var klara eller som väntade på att göra sina brickor lekte morotslandet. Ute i stora salen limmade vi fast klädnypor på baksidan av enebrickorna. Under tiden gjorde Richard  i ordning i korridoren för att vi ska kunna hänga upp namnbrickorna.

Vi avslutade mötet med att dela terminsprogrammen Tyvärr missade vi att dela ut preliminäranmälan till Wildkidslägret  som vi ska ha under Kristihimmelfärdshelgen.

Ladda ner preliminäranmälan och läs mer om lägret här »

Sen var det dags att gå hem och nästa gäng scouter kom till stugan.

Det sena gänget skulle också göra namnbrickor men här delade vi upp dem i två olika grupper. De äldsta patrullscouterna gick upp på övervåningen för att planera för Finnehajken som de ska ut på nästa helg. Anders, Anders och Richard tog hand om de andra scouterna och gjorde namnbrckor och Mattias tog patrullscouterna.

Patrullscouterna diskuterade vad de skulle ha med sig. Skrev utrustningslistor och pratade om hur det var på förra vinterhajken. Vad som var bra och vad som var dåligt. Vi pratade om hur man skulle klä sig när man vandrar och vilken utrustning man behöver när det är olika kallt ute. Det är skillnad på att vandra i -2° och -15°. Om det dessutom blåser så kan det bli ännu kallare.

En komplett packlista gjordes i ordning och maten planerades. Nästa vecka ska maten köpas in och scouterna ska ta med sig sina packningar för att se hur vi ska fördela vikten jämnt mellan scouterna som ska med.

Under tiden äventyrsscouterna planerade så gjorde de yngre sina namnbrickor. Under tiden de väntade på att bränna sina brickor så lekte de ballongvolly.

Vi avslutade mötet med att dela ut preliminäranmälan till Wildkidslägret och terminsprogram. Vi pratade om terminen och nu är alla fulla av förväntan på vad vi ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.