Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2008

Överraskning

Idag var det en liten överraskning i terminsprogrammet. Ingen visste vad det var, mer än Mattias.

När vi startade berättade Mattias att vi skulle vara utomhus i det härliga vintervädret och leka och elda.

Vi började hugga ved och spänta tändpinnar. Richard och patrulltjejerna fick snbbt upp eld och snart brann det en stor härlig pyramideld på eldplatsen. Alla var glada att ha någonstans att värma sig.

När vi fått igång elden lekte vi lite bollen i burken.

Den går till på följande sätt:
En person räknar medans de andra springer och gömmer sig. Mitt på gräsmattan placeras en boll. Det är på denna boll som man pantar de som har sprungit och gömt sig.
Genom att sparka undan bollen och ropa ”BOLLEN I BURKEN” så börjar leken om och densom räknade får räkna en gång till. Om den som räknar/pantar lyckas panta alla som är med så ärdet den som blev pantad först som får räkna.

När vi hade lekt en stund kom Mattias ut och undrade varför vi inte hade gjort i ordning några grillpinnar. Ööööhhhh, han hade glömt att säga det innan. Vi gjorde i ordning våra grillpinnar och Mattias plockade fram överraskningen, marsmallows MUMS!

När vi hade ätit så hade vi lite snöbollskrig. Vi avslutade mötet med lite information om våffelätartävlingen och våffelhajken. Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången