Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Äntligen uppstart!

Onsdagen den 19 januari möttes vi igen efter alla ledigheterna. Mattias började med att ta närvaro, samt notera vilka som hade scoutskjorta/scout t-shirt. Vi kommer att få märken för att uppmuntra att bära scoutdräkten. Det gör man inte för syns skull utan också för att spara sina egna kläder. Ibland har vi aktiviteter som kan lämna fläckar eller kanske till och med rivmärken (trädgrenar o annat) på kläderna och då är det bra om man inte har bästa tröjan på sig.

Vi började med en lek som kallas köttbullar, vi delade upp i två lag, så sätter man sig på huk och kramar om sina knän, sen hoppar man sig fram o försöker välta omkull de andra ”köttbullarna” i andra laget – samtidigt som man ropar ut namnen på det laget heter typ Felix/Findus kanske. Det lag som har flest ”köttbullar som fortfarande är upprätt efter en stund vinner.

Efter detta så körde vi ett race som heter hinder gatlopp i galopp. Man sätter sig mitt emotvarandra i två lag och de som är ytterst på ena sidan skall sedan hoppa över sina medtävlandes ben som är utsträckta framför sig (man sitter på golvet)när man kommit över, satte man sig o näste man börjar springa över alla ben. Samtidigt måste man ju flytta hela laget åt sidan så inte alla sitter i en klunga längst nere vid väggen. Svårast var att inte trampa på kompisarna!

Efter dessa rörliga övningar, fick scouterna sätta sig i sina patruller och skriva årsberättelse. De skulle redogöra för vad vi gjorde förra året, samt hur många de varit i patrullen. Det blev mycket reflekterande över hur mycket de faktiskt hunnit med.

Nu behövde vi aktivera oss en stund efter allt skrivande, så då kom Mattias på den lysande idén med trashockey. Två stolar fick agera mål och vi hade tre spelare från varje patrull på plan. Varsin lång pinne o en trasa. Det gällde att fösa trasan in i mål och inte låta motståndarna ta trasan ifrån sig. De som inte spelade stod i trappan och på övervåningen o heja på – stundtals var det ganska öronbedövande. Alla gjorde fantastiska insatser och spelade juste!! Prick halvåtta ställde vi oss i en ring och sjöng scoutsången. Vi delade ut lappar med terminsprogrammet och ett informationsblad om att vi kommer använda vår hemsida mera aktiv. Vi ses igen nästa onsdag!

Nu var det dags för det första mötet för äventyrarna. Dom samlades i stora salen och satte sig själva i sina patruller och väntade på att vi skulle starta. Vi pratade lite om vad vi skulle göra under våren och gick igenom alla stora saker som skulle hända. Efter det spelade vi också trashockey. Patrull räven stod för protokoll och domarinsats när Mattias var uppe hos utmanarna och kollade till hur det gick med planeringen av Finnehajken. Nu är det 4 lag anmälda, det kommer bli riktigt kul.

Efter trashockeyn satte vi oss ner och funderade lite. Mattias frågade scouterna vad de helst ville lära sig under våren. Alla skrev ner på lappar och vek ihop. Alla saker som skrev kommer att genomföras under våren.

Nästa möte börjar vi med yxorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.