Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Avslutning

Idag var det dags för terminens sista möte. Vi idag skulle vi ha roligt, äta lite gott och dela ut märken.

Vi samlades ute på gräsmattan och värmde upp med lite bollen i burken. Mattias räknade och letade scouter i mörkret. Det gick inte så bra, nästan ingen blev pantad. Däremot fick Mattias räkna tre gånger.

När vi var klara gick vi in i stugan och dekorerade pepparkakor. Inger hade tagit fram pepparkakor och glasyr så scouterna satte igång med sina kreativa dekorationer. Det blev alla olika former och figurer. När vi dekorerat våra pepparkakor gick vi ut för att koka glögg på stormkök.

Vi delade upp oss i fyra olika grupper med ett stormkök var. Vi satte upp stormköken och ledarna fyllde på t-röden. Sen tände vi stormköket och hällde upp glöggen i en kastrull. Sen satte vi på stekpannan som lock för att att det skulle bli varmt fortare.

När glöggen var nästan varm gick vi in och åt våra pepparkakor och den varma glöggen. När alla hade ätit upp sina pepparkakor ställde vi upp oss för märkesutdelningen. Mattias och Inger delade ut märkena och skumtomtar till alla. Det blev många olika märken som skulle delas ut.

När märkesutdelningen var klar sjöng vi scoutsången. Sen slutade vi mötet och därmed höstterminen. Vi ses igen den 18:e januari!

Vi började vårt sena möte inomhus med att göra i ordning våra pepparkakor. Några ville inte ha pepparkakor så de gick ut och gjorde upp eld istället. Nu skulle glöggen värmas över öppen låga. När alla var klara med sina pepparkakor gick de ut värmde sig vid elden.

Vi avslutade mötet med märkesutdelning med skumtomte. Efter det åt vi upp våra pepparkakor och drack glöggen som blivit alldeles lagom varm och sist av allt sjöng vi scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.