Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Avslutning med märkesutdelning

Vi började mötet med att Martin och Inger tog närvaron. Vi ställde oss i e ring runt flaggstången och Cornelia och Oscar var flaggpatrull och hissade flaggan.

Sen var det dags att leka. Vi bestämde oss för att leka bollen i burken. Fanny började räkna och sen var det dags att panta alla scouter. Till slut fick hon ta Cornelia till hjälp för att lyckas. Medans scouterna lekte plockade ledare och seniorer fram kaffe, saft, kakor och marsmallows. Richard och Anders hade gjort en stor eld tidigare så nu fanns det en fin glödbädd.

Efter en halvtimme lek var det färdigt. Scouter tillsammans med föräldrar och syskon samlades och pratade, fikade och grilla marsmallows. De grå molnen började torna upp sig och för att inte behöva ha en märkesutdelning i regn bestämmde vi oss för att dela märken.

Vid halv åtta ställde vi upp scouterna för märkesutdelning. Alla miniorer föck tändsticksmärket, juniorerna fick stormköksmärket och patrullscouterna fick eldningsmärket.

Regnmolnen hade blivit ännu mörkare och vi bestämmde oss för att avsluta mötet redan kvart i åtta. Vi halade falggan och sjöng scoutsången och precis när vi slutade började det falla stora regndroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.