Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Avslutning

Oj vad tiden har flugit fram! Idag var det terminsavslutning…vi hade delat in grupperna i sina vanliga tider, så de yngsta började som vanligt klockan 18.00.

Gräsmattan har blivit riktigt grön och fin i år och Mattias sprang runt med gräsklipparen för att fullända sommarbilden. Han hade även startat en eld och Mikaela hade varit på shoppingrunda för ingredienser. Solvey stod i köket och rörde ihop scoutgodis, som vi i nyttighetens iver hade spätt på med äpplen – betyget från barnen var sisådär… Mikaela förberedde pinnbröds-deg och nu är det inta bara Mattias som får höra att han är en salt kille, vi har en ganska salt tjej också: o) Alla föräldrar var inbjudna att närvara och ta del i kvällens aktiviteter, nu visade det sig att det på sina håll var skolavslutningar samtidigt med vårt möte, så det kom inte så många som vi räknat med…

Vi började mötet med att hissa flaggan och ta närvaro, sen körde vi några favoritlekar. När vi sprungit av oss lite rastlöshet, var det dags för kvällens höjdpunkt: märkesutdelning. Scouterna ställde upp sig i sina patruller och de blev märkbart påverkade av stundens allvar, och gjorde finfina scouthälsningar. Vi delar ut märken som visar något av det vi jobbat med under våren. När detta högtidligen var avklarat, var det dags för pinnbröds-grillning och scoutgodis. Till detta var det saft och kaffe som gällde. Scouterna jämförde sina märken och kletade deg på pinnar, pratade om nästa termins evenemang och givetvis om vad de upplevt under våren. Vi avslutade med scoutsången och önskade varandra en TREVLIG SOMMAR och ses till hösten!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.