Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Badresor

Badresa till Vänersborg

Så var det då dags för en av höstens stora händelser, badresan till Vänersborg. Anmälningarna hade strömmat in och totalt var vi 63 stycken scouter och vuxna som åkte iväg med både buss och bilar. Tyvärr var det några som fått lämna återbud på grund av sjukdom.

Vi samlades utanför scoutstugan klockan 08:30. När vi kom 08:25 var parkeringen redan full av scouter. Mattias, Mikaela, Richard, Anders och Martin började pricka av folk och tog upp de sista pengarna. Sen körde vi närvaro på alla scouterna och delade upp de som skulle åka bil.

Klockan 08:55 kom vi iväg. Bussresan gick bra utan några problem med åksjuka eller andra missöden. Mattias var reseledare och berättade vad alla scouterna skulle göra, hur långt de skulle simma och några andra uppgifter som skulle lösas. När vi var framme så gick Mattias och betalade och vi fick ut nycklar till alla. Nästa gång ska vi se till att inte få alla skåpen på samma ställe. Det blev väldigt trångt.

När alla hade kommit ut samlade vi scouterna och de minsta fick börja göra sina uppgifter. De allra minsta skulle simma 25 meter. De flesta klarade faktiskt av 50 meter. När dom var klara var det dags att leka och busa. De äldre scouterna Hade under tiden haft fri aktivitet men nu var det dags för dem att simma.

Upptäckarna och äventyrarna fick lite svårare uppgifter.

Upptäckarna skulle

  • Simma 200 meter bröstsim
  • Simma 100 meter ryggsim
  • Dyka från kanten och plocka upp ringar från botten.

Äventyrarna fick ytterliggare en uppgift

  • Simma minst 10 meter under vatten

Oscar klarade 28 meter!

När alla var klara var det fri lek igen. Hela badhuset var fullt med scouter högt och lågt. Rutschkanorna, strömmen och utepoolen, överallt var det scouter. När man blev hungrig åt man sin medhavda matsäck. Klockan 14:15 var det dags att gå och göra sig i ordning. När klockan var 15:00 packade vi in alla scouter i bussen och åkte hem. det var mycket tystare på vägen hem. Alla var trötta efter en hel dag med rolig lek.

Alla scouter skötte sig jättebra under dagen och vi tackar alla föräldrar som åkte med oss. Vi hade jätteroligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.