Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2016

Familjeutflykt till Himlabacken

Idag hade en familjeutflykt till Himlabacken. Dagen började med bra väder och tre pigga ledare som möttes i scoutstugan för att promenera och sätta upp tipspromenad och orienteringsskärmar.

Klockan 10.00 tog Elin emot barnen och deras familjer vid scoutstugan. Elin kollade närvaron och gav barnen varsin penna och svarslapp till tipspromenaden. Därefter började vandringen upp till Himlabacken. På vägen fanns 13 tipsfrågor och 5 orienteringsskärmar som barnen skulle svara på och hitta.

 

Uppe vid Himlabacken möttes barnen av Richard och Eleonor som hade tänt en härlig eld. När alla var klara med tipsfrågorna samlade Elin och Eleonor ihop barnen för lite lekar.

Vi testade en ny lek som heter ”Köttbulle-leken”, barnen delades upp i två lag, Lag Mamma och Lag Scan. Sittandes på huk skulle barnen sedan hoppa fram till en kompis och säga vilket lag dem tillhörde och hörde kompisen till motståndarlaget skulle barnen försiktigt puffa omkull kompisen. Barnen tyckte leken var rolig.

Efter leken hade alla barnen mycket spring i benen så vi lekte ”Pepparkaksgubbarna”.

 

Efter lekarna var det dags att börja grilla korv och äta sin matsäck. När alla var nöjda,  mätta och belåtna tog Elin och Richard med sig barnen för att utforska och leka i ”Grottorna”. Barnen klättrade och kröp emellan stenblocken.

När alla barnen var nöjda återvände de till grillplatsen där Eleonor hade förberett för en skattjakt. Barnen delade in sig i grupper om 3 och 5 barn och började leta. För några grupper tog det längre tid att hitta skatten men tillslut satt alla grupper och smaskade på godiset de hittat.

 

När godiset var uppätet fick barnen leka fritt tills det blev tid att packa ihop och påbörja vandringen tillbaka till scoutstugan, där vi tackade för i dag.

 

Det blev en rolig och trevlig dag tillsammans och vi tackar alla barn, föräldrar, syskon och anhöriga som var med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.