Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Fånga och samla mat som indianer

Scouterna var ute o spejade i buskagen innan mötet, det var nog inte lätt att se något – det är ju fortfarande rätt mörkt ute såhär års….Vi plingade in dem och alla satte sig i sina patruller för att kunna svara vid närvarokontrollen.

Vi hade, spåra, fånga, mat på schemat idag. Efter att ha satt oss i en ring på golvet började vi diskutera vad indianerna kunde tänkas ha ätit och hur de skulle få tag i det. Vi fick många bra idéer och några väldigt innovativa, dock lite tveksamma om det gick att genomföra. Vi satt en lång stund och pratade, men till slut gällde det att aktivera sig. De fick i uppdrag att rita en teckning på temat spåra,fånga,mat. Det blev många bufflar och nästan lika många fiskar. Våra tipi-plattor skulle de ju också fortsätta med, det skulle tillverkas inhägnader (åt indianens häst), de skulle göras små eldarstäder och tipina skulle dekoreras med färglada tecken, så det blev ett väldans ståhej med limpistoler, pinnar, tuschpennor och färgkritor. Tiden gick fort och rätt som det var fick vi plocka bort alla grejerna för att kunna avsluta kvällens möte.

Det var många som förvånat tittade upp och konstaterade att –Vi har ju inte hunnit leka….? På frågan om de hade haft tråkigt o hellre hade velat leka, var de eniga om att så inte var fallet.

Mattias delade ut lappar som scouterna skulle ta med sig hem för att fylla i om de hade lust och kan följa med på lägret som vi skall ha vid Kristi Himmelfärdshelgen. Denna lapp är inte bindande, utan en första koll för att se hur många som kan o vill, så att vi kan ha ett läger.

Vi avslutade med scoutsången.

Det blir fler lappar längre fram och vi vill gärna påminna om att det är bra att titta in på hemsidan då och då, en hel del information kommer den vägen, samtidigt som det är kul att läsa om vad vi gör på mötena.

Nu var det dags för Äventyrare och Utmanare att börja sitt möte. Vi samlades i stora salen och tog närvaro. Utmanarna gick in i blå rummet och utvärderade Finnehajken 2011 och Äventyrarna fortsatte att bygga sina indianbyar.

I början var det lite svårt med fantasin men efter ett tag kom dom igång och gjorde massa olika saker. Dock med stor inspiration av Spårarna och Upptäckarna. Det var fullt ös men mycket flams. Till slut så fanns det hästhagar, hästar, lägereldar, trefötter över elden och massor med andra saker.

Även här delade vi ut preliminäranmälan till indianlägret.

Vi avslutade med scoutsången och gick hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.