Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2000

Finnehajken 2000 Fredag 21/1:

Finnehajkenmärke 
Vid femtiden på fredagen samlades hela Morlanda seniorlag vid scoutstugan. Vi var nog alla lite nervösa för hur det skulle bli, skulle alla scouter hitta hit, skulle maten som vi planerat till dem räcka, skulle det bli regn under kvällen, allt detta for genom våra huvuden, men det fanns inte tid att oroa sig för detta nu för det fanns hur mycket som helst att göra.

Vi hade planerat rätt bra, för helgen innan hade vi varit där och plockat bort alla möbler.

På menyn stod det korvsoppa till middag för gästerna, och som tur var hade Anna och Lena varit där innan och förberett maten ( tack så hjärtligt mycket!) så det slapp vi göra.

Fredag kl 1830:

Nu hade kårerna från Orust börjat droppa in , det var Henån och Svanesund, men det var även dags att gå och möta Engelbrekt vid bussen.

Som tur var kom nästan alla kårer med jämna mellanrum så det blev inte någon kö bildning på utsidan. När dom kom visade vi vart dom skulle sova någonstans. Ledarna lade vi i senior-rummet så dom skulle få någon slags nattro.

När alla fått ordning på sina grejer var det dags för tävlingsledaren Martin att hälsa alla välkomna och förklara lite vad detta handlade om och vad som skulle hända i morgon.

Sen var det dags för käk trodde vi i alla fall, men medan alla hade kommit hade vi glömt att sätta på korv soppan så maten blev försenad en aning. Till slut var det i alla fall dags att äta, men då upptäckte vi att de inte fanns några djupa tallrikar. Som tur var löste det sig ändå.

Efter maten var det fritid för barnen medan ledarna var på ledarmöte. Under tiden kläckte någon iden att jag skulle vara lekpappa i år också ( faktiskt väldigt roligt). Det blev lite panik för jag hade inte förberett några lekar, men det tog inte lång tid att hitta på något.

När ledarmötet var klart var det dags att leka. Som vanligt var det svårt att få fart på vissa, men med lite övertalnings förmåga går allt. Lekarna gick lite ut på att man skulle lära känna varann, det blev faktiskt väldigt lyckat till slut.

Sedan var det dags för chokladpudding. Samtidigt informerade vi om att det skulle vara släckt och tyst vid 24:00.

Alla gick och la sig vid utsatt tid och det var faktiskt inga problem alls. Vi var bara tvungna att säga till dom en gång. Inte illa alls. Vi gick och lade oss samtidigt som alla andra, för vi skulle upp tidigt på morgonen.

 lek.jpg (29451 bytes)
En bland vissa väldigt uppskattad lek. Allt för att öka gemenskapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.