Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Getingen

kl 10.30 samlades vi vid scoutstugan i Ellös med siktet inställt på utmaningar i Göteborg. Vädret såg lovande ut och alla hade som tur var vattenflaskor i beredskap. Vi kom fram till Stora Kåsjön strax före 12.00 och gick ner mot startfållan. Där var det redan fullt med scouter och vi såg dem som gått Järven under helgen. Deras prisutdelning var avklarad innan vi ens hann starta. Vi bestämde oss för att äta innan vi gav oss iväg – vi behövde energi i värmen! Klockan 12.42 hade vi fått startkortet o marscherade frejdigt iväg. Vi hade hunden Stripe med oss och han var också riktigt alert. Vi skulle följa orange markering o scouterna nästan småsprang stigen fram. Första utmaningen kom efter ca 10 min, där gällde det att svara på frågor – grabbarna anmälde sig fint och fick ett frågeformulär som de skulle svara på inom 10 min. De samarbetade riktigt bra och kunde lämna in lappen efter ca 6 min, de missade bara på en fråga! Styrkta av sin insats tågade vi vidare, det var väldigt varmt o vattnet sörplades friskt. Både scouter o hund var törstiga. Nästa utmaning var chiffer, det gick också som en dans. På den stationen fyllde vi på vattenflaskorna!

Efter en fin vandring genom skogen med flera frågor utmed slingan, kom vi fram till 3:dje stationen. Där skulle de följa ett snöre och upptäcka saker som inte platsade i naturen: det fanns handduk, plastpåse, sugrör o annat som jag inte hann se – jag fick gå tillbaka till förra stationen o hämta en ryggsäck som glömdes…

Trots att vi hade druckit så mycket behövdes det pissepaus, tur att det finns många träd i skogen! Fjärde stationen bjöd på utmaning i form av att bygga 2 olika eldar, samt para ihop bilder o namn på eldar.Nu hade vi kommit ner till ett fint tjärn o jag passade på att slänga i hunden, han var rejält varm.När scouterna var klara o vi skulle gå vidare frågade jag om de ville doppa fötterna innan vi skulle upp för den långa backen? Jodå, det ville de – men döm om deras förvåning när det kryllade av GRODYNGEL i vattnet, fast det gjorde inget, de doppade fötterna ändå. En sa att det killade bara lite! Vi hittade lite harsyra att mumsa på också.Nu bar det iväg uppför till station nr 5 och den gick ut på att para ihop olika bilder – scouterna anmälde o avanmälde sig jättebra och lyckades galant m utmaningen o fick full pott igen. Nu började de däremot krokna, vi hade gått ungefär 3.5 km o det var säkert 25 grader varmt. Hunden gick med tungan utanför munnen så det såg ut som en slips. Nu var det bara en fråga kvar och en station. Utmaningen bestod i att känna igen djurspår = olika bajs, kottknag och spår i sanden.. Äntligen klara, nu längtade vi efter att gå i mål och sätta oss i skuggan. Fast när vi väl gjort det, gick flera ner till bryggan och hade vattenkrig – var kom den energin ifrån???!!!

Till slut var det prisutdelning och gissa vad : VILDJUREN från Morlanda Scoutkår VANN!!! Wiiiheee!!!!

Grattis grabbar – ni gjorde en dunderinsats under dagen: samarbetade, höll ihop och hjälpte varann. Jag som ledare, var stolta över er.

Vildjuren: Jakob Olsson, Douglas Karlsson, Gabriel Josefsson, Edwin Holmdahl (patrulledare), Sigge Richter och Hampus Henningson.

Ledare för dagen: Inger Borge-Richter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.