Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Hantverk och verksamhetsberättelser

Idag var det egentligen tänkt att vi bara skulle fortsätta med hantverken från förra veckan. Men vi gjorde så att vi ändrade om och skrev patrullernas verksamhetsberättelser.

Vi började med att ta närvaro och sen lekte vi lite. Dagens lek var morotslandet. När vi var klara med den var scouterna så uppe i varv att vi fick lugna ner dem med viskleken. Vi delade upp scouterna i två lag som skulle viska mot varandra. Den som var klar först och hade rätt ord ända tills den sista scouten vann.

Vi delade sen upp scouterna i sina patruller och började fylla i verksamhetslapparna som vi hade fått av Svenska Scoutförbundet. Scouterna pratade och hade det roligt när de funderade på vad de hade gjort under året. Eftersom vi har ganska stor spridning på våra scouter i ålder så var det lite olika förutsättningar för att skriva ner sina minnen. Ledarna fick hjälpa till där det behövdes. Ibland bara genom att svara på frågor och för några patruller fick ledarna skriva.

Det som de flesta mindes bäst var naturligtvis höstens aktiviteter. Övernattning, badresa, brandövning med brandkåren och alla möten.

Allt eftersom scouterna blev klara med sina verksamhetsberättelser så fick de fortsätta med sina kompisband. De flesta hann klart med sina band och de som inte hann fick välja om de ville ta med dem hem eller låta dem ligga i scoutstugan för att fortsätta när det finns tid.

Vi avslutade mötet med att ställa oss i en ring och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.