Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2016

Hitta vilse

Temat för detta möte var ”Hitta vilse”. Vi samlades som vanligt vid 18:00 och hade upprop vid scoutstugan och efter det så hissade vi flaggan. Vanligtvis så brukar en lek kunna smyga sig in mellan flagghissning och mötets aktivitet, men idag var planen att ta oss till Slingan (som ligger vid Glimmaråsen, bakom scoutstugan så att säga), och för att hinna dit så hoppade vi leken!

Scouterna fick börja med att ställa sig patrullvis medan vi ledare delade ut reflexvästar till dem. När det var gjort så gick vi den korta promenaden bort till Glimmaråsens grusplan. Där fick scouterna patrullvis gå iväg med en eller flera ledare. Vi spred ut oss så gott det gick!

När patrullerna hittat ett bra ställe, så började vi prata lite om vad det innebär att gå vilse. När är man vilse? Och vad gör jag om jag går vilse? Scouterna hade många bra förslag på hur man kunde göra, och här är det grundläggande:

  • Stanna där du är! Krama gärna ett träd.
  • Märk ut platsen där du är, gärna med något färgglatt så att andra kan se det! (Här passar scouthalsduken utmärkt).
  • Försök att håla dig torr och varm. Ta inte av dig värmande kläder (jacka, termobyxor etc.) Bygg en koja för att skydda dig från regn.
  • Om du vill pröva att gå ifrån platsen du är på, märk ut på stigen med pilar vart du kom ifrån, så att du lätt kan hitta tillbaka.

Scouterna fick pröva på att ”gå vilse” och försöka tänka hur man skulle bete sig och vilka åtgärder man kunde göra. Kojbyggandet var väl det som roligast. ”Jag tänker gå vilse varje dag!” var det en scout som glatt ropade…

När alla fått pröva och scouterna kände sig nöjda med ”vilse”-äventyret begav vi oss tillbaka till scoutstugan. Där samlades vi kring flaggstången och halade flaggan, och efter det ljöd de ljuva tonerna ifrån Scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.