Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2010

Luciahajk 2010

Fredagen den 10 december klockan 18.30 samlades 12 förväntansfulla scouter i scoutstugan för helgens aktivitet. De sprang genast upp och vecklade ut liggunderlag o sovsäckar, samt placerade eventuella gosedjur på kudden. I köket förberedde ledarna för kvällens mat: pizza! Scouterna fick välja ingredienser o sen gäddades det i flera omgångar. Medan maten höll på att bli klar, förberedde scouterna några sketcher som vi senare skulle framföra på lägerbålet och videofilma, Mikaela coachade under tiden.

Samtidigt var andra scouter ute och byggde snöborgar och hade lite snöbollskrig! Maten luktade ljuvligt och flera kom intassande och frågade: -Nääääär e det klart? Så fort vi hade ätit o plockat undan var det dags för lägerbål. Richard hade eldat en fin brasa inne i storstugan och vi satte oss i en ring och sjöng. Vi pausade för uppvisande av sketcherna – många kreativa hjärnor hade varit igång och några hade till och med musik till sitt uppträdande!

Framåt 22.00 gick ögonen ikors på de flesta och då var det horisontellt läge som gällde, de som inte var trötta fick ligga o prata lågt med varandra. Det verkar som om ordet lågt inte ingår i de yngre scouternas vokabulär, så det får vi öva på. Till slut blev det tyst i hela scoutstugan, i alla fall så lyckades jag somna……..

lördag den 11/12-10

Otroligt nog fick vi väcka alla vid 08.00 tiden….fram med frukost, havregrynsgröt, mackor och oboy. Klockan nio sprang 3 scouter iväg för fotbollsavslutning, men det kom tillbaka en timme senare för det stora julpysslet. Medan vi andra väntade på att klockan skulle bli tio, hade vi snöbollskrig!

/Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.