Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Luciahujk

Luciahujk 2007 vandring i Storehamn

Idag var det dags att gå ut i Morlandaskogarna med alla scouter. Igår kväll gjorde Martin risgrynsgröt som åts med god aptit till frukost. Efter frukosten så packade vi ihop den gemensamma packningen och delade upp scouterna i nya patruller där vi blandat scouterna från templet och Morlanda för att de skall lära känna varandra bättre.

Vi åker in till parekeringen i Lerklev med bil för att därifrån starta vår vandring tillbaka. Kulturleden i Storehamn börjar med en lång backe som kan ta musten ur den bäste. När vi kom upp till toppen av backen gick vi upp till utsiktsplatsen till höger om vägen. Härifrån har man underbar utsikt över morlandadalen och Koljöfjorden. Scouterna fick ta ut kompassriktningar mot olika byggnader och naturliga riktmärken. Vädret var fint och vi såg ända till Smögen.

Patrullerna fick nu en ny punkt på kartan som de skulle ta sig till. Denna gången skulle de ta sig via vandringsleden i Storehamn till en bäck inne i skogen. Vid denna bäck väntade nästa uppgift för patrullerna, att bygga en bro för att ta sig över. på vägen dit gick en av patrullerna fel och hamnade på efterkälken. Tyvärr hade någon glömt sisalgarnet så vi kunde inte surra någon A-bro. Scouterna löste problemet på olika sätt men alla tog sig över.

Vi fortsatte vandringen längs den bäck som vi hade korsat. Efter ett tag fick vi korsa bäcken igen för att inte hamn i ett kärr. Martin och Anders vandrade lite efter alla andra och letade kantareller. De hittade ganska mycket faktiskt! Helt fantastiskt att kunna hitta kantareller i mitten av december. När vi vandrat en stund längs med bäcken kom vi fram till vår lunchplats. Vi stannade och satte igång att laga mat, korvgryta specialé. Ledarna gryddade grytan med smörstekta kantareller som pricken över i.

Scouterna arbetade jättebra tillsammans även om det uppstod vissa missöden under tiden de lagade maten. Korv och lök skars upp och stecktes. Sen blandades det tillsammans med falukorv. Mums för hunriga magar.

När vi hade diskat i bäcken och gjort i ordning så var det dags att fortsätta tilbaka till scoutstugan. Vi vandrade på traktorstigar och grusvägar tills vi kom till Sörbo klev. Där gick vi ner till Morlandadalen och forttsatte via Sörbo gård och motionsspåret tillbaka till scoutstugan. Vi avslutade vid scoutstugan klockan 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.