Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Övernattning

Då var det dags för Höst-Hujk 09. Klockan 18.00 den 16 oktober vällde det in sovsäckar, kuddar, gosedjur och godis i alla tänkbara former, samt en hel hoper förväntansfulla scouter.

Scoutstugan förvandlades snabbt till ett mindre inferno, liggunderlag skulle fram, sovsäckar ut- var skall jag få plats? …och så vidare lät det. I köket stod 2 föräldrar Jonas och Maria och förberedde kvällens supé – flera scouter letade sig fram och ville gärna hjälpa till att skiva gurka, rensa sallad, riva ost och blanda saft- det vankades TACOS. Mums.!! Scouterna bänkade sig där det fanns plats att sitta ( i trappan, på bordet, på golvet) och lugnet lade sig en liten stund.

Efter maten skulle scouterna få gå ett ljusspår- de som inte hade ficklampa, fick låna med sig en tomtelykta- de har vi i förrådet till diverse ändamål. Martin och Inger la ut stigen och sedan delades de in i grupper om 4. Det första gänget kastade sig i väg med liv och lust, men när gatlyktans sken försvann bakom dem, var det inte lika lätt att vara frejdig. De kom tillbaka och hämtade förstärkning i form av nästa grupp. Det gällde att se var man placerade fötterna också- det var nämligen ganska lerigt på sina ställen. Första gänget som kom runt, utropade glatt:- vi klarade det! ,när de återsåg den ledare som stod o väntade på dem i slutet av slingan. Några scouter kände att de ville vänta till nästa gång och några välte i leran o fick plåstras om. Bra med oömma kläder o stövlar 😉

När scouterna åter var samlade i scoutstugan plockades medhavd godis fram och det var dags för lägerbål.Vi sjöng en massa sånger, både med och utan rörelser och ackompanjerades utav Martin och Rickard på gitarr. Inte helt lätt att hänga med i svängarna när Mattias sjunger sången om den lilla hästen i rasande tempo, då fick gitarrerna vila. Efter första perioden av sång, fick vi skaffa nya krafter i form av bananbåtar = choklad i banan, insvept i folie, grillad på elden. Vi sjöng o spelade tills vi var hesa.

Klockan 22.00 skulle det vara tyst och släckt. Inger och Anders satt i salen med scouterna tills de somnat, här och där kunde man höra lite fniss och några nynnade på de låtar vi sjungit. Klockan 22.15 var det knäpptyst, förutom lite snarkningar.

Lördag morgon, några scouter var väldigt morgonpigga och hade sprungit ut o lekte redan kl. 6.30, de fick ha ficklampa för att inte krocka med flaggstången. Trevligt att de gick ut och inte störde de som fortfarande behövde lite sömn. Klockan 07.20 däremot var de flesta vakna och ville att vi skulle tända ljuset, sagt och gjort. Nu blev det återigen febril verksamhet, allting skulle packas tillbaka och rullas ihop. När allt var undanplockat blev det lek både ute och inne i väntan på frukost. Flera av scouterna hjälpte till att bre smörgåsar, skiva ost och koka gröt. När frukosten var avklarad fick man diska de tallrikar, muggar och bestick man själv använt – det var första gången för många, men det gick som en dans.

Vi hissade flaggan och Mattias förklarade varför man skall vara tyst och hälsa på flaggan när den hissas eller halas. Klockan 9.30 försvann några av scouterna på fotbollsträning. Vi som var kvar lekte en del och sen delade vi in oss i grupper om 5-6 st och hade förberedande kunskap om knivhantering. Knivbesivet kan man få göra prov på när man går i fyran. Vi gick igenom hur man håller kniven, hur man skall tälja, var man inte skall tälja och hur man lämnar över en kniv till någon annan. De fick även prova på att tälja en grillpinne. Scouterna fick städade toaletterna också, för att de förlorade tysthets-vadet kvällen före, men de antog uppgiften med liv och lust.

Klockan 11.00 var det hämtning av scouter, det ropades:- hejdå-ses på onsdag och plötsligt blev det väldigt tomt och tyst när alla försvann.. Tack för denna gång, vi ser fram emot nästa hujk!

Klockan 13:00 kom de äldre scouterna för att vara med på JOTI, men det är en annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.