Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Sjukvård

Idag stod det sjukvård på programmet för de yngre scouterna. Vi började med att visa hur friska vi var genom att springa järnet ute i leken pepparkaksgubbarna, följt av en stunds fiskenät. Mikaela dängde en stund i samlingsklockan och det vällde scouter från alla håll som prydligt ställde sig i sina patruller 🙂  Efter att ha kommit in, samlades vi i salen och hissade flaggan. Anton och Sigge fick äran av att göra det. När detta var avklarat satte vi oss på golvet i en ring och pratade om vart man skall ringa i nödsituationer. Att man inte skall busringa till 112 för de kan kolla vem som busringt och skicka dit polisen i värsta fall. Tänk om man har hindrat någon som verkligen varit i nöd för att man ringt o skojat att man vill beställa pizza??!

Vi pratade om olika scenario som kan uppstå när man är ute på hajk, hur man med hjälp av det man har på sig, kan göra tryckförband av sitt skärp o en träbit, att man kan göra en bår av en jacka o två långa ganska kraftiga pinnar. Vi tog fram sjuklådorna och kollade vad vi har för saker med oss när vi är ute på övernattningar o större läger. Alla scouterna kände ett akut behov av att få ett plåster, så vi klippte en lite remsa som de sedan fick sätta på självvald plats – det blev på näsan för de flesta. Detta gav i sin tur griller i huvudet på de större scouterna som kom senare och undrade vad vi hade sysslat med…..

Vi pratade en del om allergiska reaktioner, vad som kan orsaka det och kom fram till att det inte alltid är mat. Vad skall man tänka på om man träffar på något som mår dåligt och kanske behöver spy och inte kan förflytta sig så bra- vi övade alltså på: stabilt-sido-läge, inte så lätt att säga, men desto lättare att utföra. De yngre scouterna fick prova att välta runt Inger som låg medvetslös på golvet- det gick galant.Hur många föräldrar fick lägga sig på golvet o låta barnen visa vad de lärt sig??!

Scouterna fick frågan vad de ville vi skall laga för mat på Wildkidslägret i maj…….vi fick många bra förslag. Svåraste förslaget var nog sushi?! – Det gäller att tänka på om vi har allergiker som skall med, vilket hördes från flera håll!!

Vi avrundade det hela med att köra morotslandet i 10 minuter och sen var det dags för Sigge o Anton att hala flaggan och sen sjöng vi alla scoutsången, med hjälp av Rickard- fast han glömde texten mitt i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.