Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2013

Spårarpaddling

Söndagen den 2 juni hade vi vårt sista möte med Spårarna. Vi paddlade kanot och kajak i Rödsvattnet. Vi samlades vid scoutstugan klockan 09:00. Då hade Mattias och Lars hämtat kajakkärran och höll på att lasta kanoterna. När allt var lastat och alla scouterna hade plockat fram flytvästar och paddlar åkte vi till Rödsvattnet. Vi började lasta av och sen höll Mattias en kort genomgång om hur man paddlar både kanoter och kajaker. Sen sjösatte vi och en efter en gled kanoter och kajaker ut i sjön. I början var det lite vingligt men snart vande sig både scouter och föräldrar och det gick både snabbare och stabilare framåt.

När vi kommit till änden av sjön paddlade vi in till land och drog upp kanoter och kajaker för att laga lunch. När vi kom in till stranden hittade scouterna mängder med roligare saker. Vid strandkanten fanns hundratals grodyngel som behövde uppmärksamhet. Efter nyfikenheten lagt sig började scouterna laga lunchen på sina stormkök. Tillsammans satte de ihop stormköken, hällde upp bränslet och tände brännaren. Sen ställde de på kastrullen med vatten och la på stekpannan som lock för att vattnet skulle koka upp fortare.

Medans vattnet kokade upp infann sig rastlösheten hos scouterna. Man måste ju göra något hela tiden.

När pastan hade kokat var det dags för köttbullarna. Lite snabbstekning så att de blev varma på ytan räckte för de flesta. Barnen slängde i sig maten och sen var det full aktivitet igen.

Några fångade grodyngel, andra badade och resten paddlade. De som inte paddlat kajak provade på det. Sjön utforskades och scouterna upptäckte svårigheterna att paddla i vassruggar. Tiden bara försvann och det var dags att paddla hemåt. Nu var det lite jobbigare för det var motvind. Vissa blev blötare än andra på vägen hem. Efter 40 minuter var vi framme vid bilarna och lastade upp kajaker och kanoter på kärran. Några passade på att bada innan vi åkte till scoutstugan.

När vi kom till scoutstugan lastade vi av kärran och plockade in och hängde upp alla blöta flytvästar.

Nästa möte är till hösten och då får vi se vad vi hittar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.