Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Stjärnhimlen

Idag var det dags för scouterna att titta på stjärnor. Marcus som hade planerat mötet var dock spårlöst borta. (Det visade sig att han låg hemma på soffan och sov).

Vi började med att vara ute och titta på den fina stjärnhimlen. Scouterna tog papper och penna och ritade av de olika stjärnbilderna de såg. Vi letade upp Polstjärnan med hjälp av Karlavagnen som riktmärke. Det var full fart och mycket diskussioner.

I sydväst såg vi Jupiter som lyste större än alla stjärnor trots att det är en planet. Mattias gick in för att starta datorn och visa stjärnhimlen för att vi skulle kunna se vilka olika stjärnbilder vi hade sett under kvällen. Tyvärr fanns inte programmet installerat så vi improviserade med whiteboardtavlan.

Där ritade scouterna upp stjärnbilderna i rät väderstreck. Vi pratade om vad vi hade sett och snart rabblade alla scouter upp sina stjärnbilder.

När vi var klara delade vi ut märken för höstens termin. Alla scouter som var med förra terminen fick var sitt märke.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången. Alla scouter tog i från tårna.

Direkt efter kom äventyrarna och utmanarna in och började sitt möte. Efter närvaron gick Utmanarna upp och fortsatte planera Finnehajken.

Av äventyrarna är det bara Pontus som skulle med på Finnehajken. Gött Pontus!

Patrull Falken gick ut i köket och gjorde negerbollar. Under tiden gick vi igenom yxa med patrull Örnen. Vi pratade om olika yxor och vad man ska tänka på när man arbetar med dem. När vi gjort detta gick vi ut och högg ved. Alla var glada och stämningen var på topp. Det var lite kallt ute så när alla hade huggit sin ved och blivit bekväma med yxorna skyndade vi oss in i värmen igen. Vi avslutade mötet med att äta negerbollar och sen sjöng vi scoutsången

One thought on “Stjärnhimlen

  • ja jag somnade pÃ¥ soffan.
    ber om ursäkt för det. och ska aldrig mer sätta mig i soffan en onsdag =P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.