Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2016

Tändstickor och eld

Dagens möte började med att Elin tog närvaron och sedan lekte vi ”1,2,3 Rött ljus”.

När leken var avklarad tog Elin med sig alla nya scouter och de scouter som inte hade möjlighet att ta intressemärket tända i våras. Vi började med att prata om vad man ska tänka på när man tänder en tändsticka och vad man skulle göra ifall att man råkar bränna sig. Scouterna fick sedan prova på att själva tända både värmeljus och lyktor. Vi pratade även om lyktans olika delar, och vad som är viktigt att tänka på när man släcker så väl ljus som lykta.

Resten av scouterna samlades runt eldstaden där Mattias berättade och visade hur man gör upp eld. Efter genomgången satte sig scouterna i sin respektive patrull. Där tilldelades varje patrull 2 knivar, en ask med 5 tändstickor och 8 vedbitar. Scouterna satte igång och turades om med att tälja flis för att starta patrullens eld med. Det var full fart på alla scouter.

Mattias och Eleonor gick igenom, och lät de scouter som ville testa på, att hugga ett vedträ.

Under tiden gick Richard runt till patrullerna och berättade hur scouterna skulle göra för att tända en eld, målet var att klara av det med bara 1 tändsticka. Alla patrullerna lyckades få igång elden med sina tilldelade tändstickor. Gräsmattan utanför scoutstugan fylldes med rök. Scouterna matade på sina eldar med allt vad de kunde hitta. Det var riktigt roligt att se alla så engagerade i uppgiften.

Tiden gick fort och vi avslutade mötet med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.