Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009ingress

Uppstart höstterminen 2009

Idag var det första mötet på höstterminen 2009. Under det senaste året har antalet scouter ökat ordentligt. Detta har gjort att vi behöver dela upp våra avdelningar för att inte bli för många på varje möte. Vi ska fortfarande ha våra möten på onsdagar men vi kommer dela upp det på två möten.

Ã…k 1-4 har möten mellan 18:00 och 19:30. Ã…k 5 och uppåt har möten mellan 19:30 och 21:00.

Eftersom det var första mötet för terminen var det svårt att veta om vi hade nått ut till alla gamla scouter och hur många nya barn som skulle komma. När klockan slog sex var parkeringen full av barn och föräldrar som väntade på att vi skulle börja. Många av barnen kom från våra aktiviteter på Tvets skola där vi redan är med i idrottslyftet och genomför scouting på skoltid. Detta har gett oss mycket bra möjligheter till rekrytering och enkelt att visa vad scouting är för barnen.

Om några veckor startar idrottslyftet på Ellös skola där vi också är med vilket kan ge oss ännu fler scouter.

Vi började med att samlas och hälsa alla välkomna till scouterna. Sen lekte vi pepparkaksgubbarna och fiskenätet. Barnen hade jättekul tillsammans med ledarna och föräldrarna bjöds på kaffe. När barnen hade lekt en ganska lång stund gick vi till eldstaden och grillade marshmallows och gjorde jägargodis/scoutgodis. Det tyckte barnen var ännu bättre än att leka. Vi grillade, skojade och hade det trevligt.

Vi avslutade mötet med att göra en närvarokoll och skriva upp alla nya scouter som ville vara med. Det kom 15 nya barn på vårt första möte och vi hoppas att det blir fler. Vi avslutade klockan 19:30 och samtidigt kom de större scouterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.