Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2012

Woodcraft

Första mötet denna vinter med snö innebar givetvis snö(bollskrig) där det var scouter mot, en, ledare. Trots en väl kämpnade ledare så var kampen ojämn. Ledaren fick fly in till de andra ledarna som hade tänt värmande eld i öppna spisen. När alla scouter sedan kom in så var det upprop. Inte så många scouter på det här mötet, förmodligen pga vädret.

Väl inne i värmen så delades scouterna in i fyra lag och så hade vi frågetävling med naturtema. Därefter rättades svaren och kunskapen hos scouterna måste sägas vara imponerande.Efter frågetävlingen lekte vi tuggummit. Leken går ut på att alla lägger sig på golvet och håller i varandra så hårt de kan. Då skall en eller två personer försöka dra loss de andra som då får hjälpa till med isärdragandet. Scouterna hade så kul att det inte ville sluta leka.
Efter första mötet så kommer nästa grupp med scouter. De fick också träna sina kunskaper med naturfrågor. Lite svårare frågor och tyvärr lite mindre engagerade scouter vid denna frågetävling.

Till slut hade de dock svarat på alla frågor och vi rättade svaren tillsammans. Kvällen avslutades, givetvis, med lite vänskapligt snöbollskrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.