Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Chiffer

Idag var det dags för ännu mer chiffer. Patrullscouterna fick lite svårare chiffer. Det var olika chiffer och sen ett helt nytt chiffer. Lösningen på det chiffret kommer inte att avslöjas förens efter Finnehajken. Det är en riktig nöt att knäcka.

Vi började med att hissa flaggan, sen löste vi chiffer. Mattias ritade upp brädgårdschiffret på whiteboarden. Minior och juniorscouterna löste sina chiffer och det gick jättebra. Patrullscouterna gick upp på övervåningen och löste sina chiffer. Efter ett tag kom de ner och frågade om det var något fel på ciffren. Vilket det inte var, bara en ny chiffernyckel.

När minior- och juniorscouterna var klara med sina första chiffer fick de några nya. Ensamma och tillsammans lyckades de lösa alla sina chiffer. Några ville till och med ta med sig chiffer hem så att mamma och pappa skulle kunna försöka lösa dem. Det var både brädgårdschiffer och scoutchiffer.

Vi vill få in fler av de lappar vi lämnade ut till föräldrarna om de vill engagera sig i scouterna. Det roliga med de två lappar vi har fått in är att båda är positiva. Vi har fått in en som vill bli ledare och en som ställer upp på utflykter och andra tillfällen.

Vi avslutade mötet med att hala flaggan och sen sjöng vi scoutsången. Efter scoutsången gick alla scouter ut och tog på sig sina kläder och gick hem. Utom patrullscouterna som fick stanna kvar och få information om Finnehajken som är den 13-15 februari. Vi har mycket kvarglömda kläder i scoutstugan. I menyn till höger ligger listan på alla saker som ligger kvar i scoutstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.