Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Chiffer

Idag var det dags för chiffer. Vi samlade alla scouter i stora salen. Där gick vi igenom vad vi skulle göa under mötet. Patrullscouterna gick upp på övervåningen och planerade vad de skulle äta och ha med sig för material på Finnehajken.

Minior och junior gick igenom brädgårdschiffret. De som redan kunde det gick ut i verkstan och skrev chiffer till Mattias. När vi hade gått igenom brädgårdschiffret så fick alla skriva sina namn i chiffer. Det gick jättebra och vi utökade med några andra ord.  Ledarna hade fullt upp att lösa chiffer som scouterna hade skrivit. Alla var jätteduktiga.

Juniorerna kom tillbaka med långa uppsatser i chifferformat, både brädgårdschiffer och scoutchiffer. Det tog ett tag att lösa alla.

När vi var klara med chiffren så lekte vi lite.
Vi lekte knopen som går ut på att alla ställer sig i en ring. Sen sträcker man fram händerna och blundar. När alla blundar så går man in mot mitten av ringen.  När man kommer till mitten så tar man varandras händer. När alla håller någon i händerna öppnar man ögonen och försöker lösa upp den knop som bildats.

Vi avslutade mötet med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.