Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2004

Finnehajken 2004 Lördag 10/1

Med klassisk musik väcks p-scouterna på lördagsmorgonen. Vi serverar dem frukostbuffé med levande ljus på borde.Därefter börjar de packa ihop sina packningar och gör sig redo för en vinterhajk. Det är några minusgrader och himlen spricker sakta upp för att så småningom få snön som föll inatt att gnistra.

Efter att de löst första chiffret skickas de iväg med bil till Morlanda brygga – där banan börjar.

Första stationen är ”karre-åke” (finsk karaoke), precis intill strandkanten. Massa snö och havet har frusit.

De fortsätter sedan mot woodkraftstationen, där det gäller kunskapsfrågor, och därefter vidare mot matlagningsstationen.

Matlagningsstationen såg i år något annorlunda ut än vad den brukar. Istället för att traditionellt tillaga en lunch, skall de i år istället göra i ordning och garnera en tårta (därav den utdelade marängbotten inatt). Detta var uppskattat och många tårtor blev det, med temat: Finnehajken.
Nu framåt eftermiddagen börjar det redan skymma och många börjar se trötta och slitna ut.

Väl framme på sovplatsen Skälebacken Morlandas egna hajkplats har de den sista stationen för dagen – yxkastning. Sedan återstår det bara för dem att sätta upp sina vindskydd, hämta granris och få i sig något att äta.
Senare framåt kvällen har alla seniorer samlats runt eldstaden, där vi grillar korv och snackar. Också några av p-scouterna kommer dit och slår sig ner, de grillar en och annan korv de med.

Framåt elva-tolv tiden har p-scouterna krupit ner i sina sovsäckar efter en tuff och intensiv dag. Seniorerna drar sig också de till sovsäckarna, som ligger i ett stort, varmt, militärtält med kamin. Klädesplagg efter klädesplagg åker av, det är varmt… Efter en stunds bastning bestämmer vi eldvaktsordning, förste man börjar och vi andra lägger oss för att sova.

”Psst, kan någon hjälpa mig här lite” vaknar Patrik av. LITE? Henrik som nu är eldvakt står upp i tältet och håller i skorstenen, hela tältduken har lossnat från kronan och hänger ner runt kaminen. LITE hjälp? Alla får rusa ut ur tältet, ta ut kamin och skorsten för att sedan sätta upp tältet igen. Men de fixar sig snart och vi kan återgå till vår skönhetssömn…

Ronja Johansson
Dokumentsansvarig Finnehajken –04
© Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.