Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2004

Finnehajken 2004 Söndag 11/1

Alla känner sig mer eller mindre sega när klockan ringer strax före klockan sex på söndagsmorgonen. Några plockar ihop militärtältet och några fixar frukost. P-scouterna börjar vakna de också och är snart uppe de med.
Den första starttiden går klockan 08:30, då de först lämnar in händighetsuppgiften och sedan får lösa ett chiffer.

Efter detta är det dags att ge sig iväg mot dagens första station, som bara ligger några hundra meter därifrån. De möts de av en Jägare som förklarar att det jagas rådjur här så man får ta det lugnt. De börjar prata och jägaren beklagar sig över att det finns så lite vilt nu.

Jägare nr 2 börjar skryta om hur han sköt en älg förra året som hade ”-Så här STORA horn” (och gestikulerar med händerna intill huvudet likt horn). Jägare nr 3, som ligger på pass på en kulle lite längre bort och dessutom ser otroligt dåligt, tror att jägare nr 2 är en älg – så han siktar och skjuter… sin jaktkamrat i benet. Blodet sprutar och panik utbryter. Därefter stormar han utför kullen för att se om (och kanske vad) han träffade, under ett ljudligt ”Fick jag den!?”. Naturligtvis halkar han och slår sig medvetslös. Jägare nr 1 som ser sin jaktkamrat blodig i snön får panik och springer planlöst fram och tillbaka vilt gestikulerande med sitt vapen och ropar på hjälp. Och nu är det dags för p-scouterna att rycka in…

Sedan bär det iväg mot eldningsstationen som går ut på att bygga så hög eld som möjligt. Nästa och sista stationen denna helg är chifferstation.

Mål, och avslutning på denna helg, hålls som tradition på Galgberget i närheten av Morlanda brygga, där p-scouterna började igår. Startkorten lämnas in och poängen räknas ihop och kontrolleras.

Alla vi som deltagit, både deltagare, ledare och seniorer, tar plats på toppen av Galgberget, där utsikten är som vackrast över Malö strömmar. Resultaten redovisas och ett vinnande lag koras, i år Svanesund. På andra plats kom Morlanda och tredje plats Henån. Alla p-scouter belönas med ett STORT tack för deltagande och tilldelas vars sitt Finnehajksmärke.

Patrik ”Putte” Andersson, Finnehajkschef i år, upphöjs till medlem av Finnehajkens äldsteråd – och får ta emot sin silvermantel.
Helgen är härmed avslutad och alla p-scouter känner sig nog lättade av att ha genomfört denna hårda, kalla vinterhajk. Jag kan i alla fall själv säga att man känner sig stolt inombords av att ha klarat av det!

Ronja Johansson
Dokumentsansvarig Finnehajken –04
© Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.