Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Hantverk

Idag var det så dags för hantverksmöte. Vi hade från början tänkt göra apnävar och makramé men det fick vi tyvärr ändra när Jonas upptäckte att han jobbade natt. Vi ändrade så att vi istället gjorde kompisband. Det var en utmaning för många det också. Mikaela och Evelina var de som hade mest erfarenhet och höll i verksamheten. De ledare som inte hade gjort kompisband eller som hade glömt av hur man gör fick en snabbkurs medans scouterna lekte morotslandet.

När leken var slut kontrollerade vi närvaron. Vi berättade vad vi skulle göra och sen började vi dela material, snören och tejp. Vi placerade ut oss i stora salen och på övervåningen. För vissa gick det jättefort att lära sig och för andra lite längre tid. Precis som det ska vara. Ledarna hjälpte till där det behövdes.

Det är lite svårt att hålla ordning på sina snören så ibland blev det fel. Men humöret var på topp på de flesta. Några ville ge upp direkt men efter lite glada hejarop från kompisar och ledare så fortsatte de flesta. Tiden bara flög iväg och snart var mötet slut. Vi avslutade med att dela ut lappar om luciahujken och sen sjöng vi scoutsången.

När de små var klara var det dags för de äldre scouterna att komma in i stugan. Vi brukar alltid vara ute och leka men idag var det omöjligt då hela vår gräsmatta stod under vatten!

Vi kontrollerade vilka som var där och sen körde vi knuten. Några ville inte vara med då de hade ont i armen efter svininfluensa-vaccinering. När vi lekt en stund delade vi upp det så att utmanarna gick upp på övervåningen och gjorde apnävar med Mattias och äventyrarna stannade i stora salen och gjorde kompisband med Mikaela och Evelina.

Utmanarna tog utmaningen med apnäven på allvar och det var ett koncentrerat gäng som satt och försökte och gjorde om och till slut gjorde rätt. Det blev några fina apnävar gjorda under kvällen. Kompisbanden gick som på räls men vissa tyckte det var löjligt och vill inte göra något.

Vi avslutade även detta möte med att dela ut lappar. Denna gång till luciahajken där vi kommer sova ute i militärtält. Sen sjöng vi scoutsången.

Medans vi andra tog hand om mötena gjorde Stefan i ordning det sista i köket. Under tiden han varit hemma har köket byggts om så att vi numera har en ny varmluftsugn som vi fått till skänks. Vi har installerat ny lådhurts och flyttat på hälften av skåpen. Dessutom har vi köpt in ny köksutrustning. Det är som att komma in i ett nytt kök men ändå inte.

Undra vad vi ska hitta på härnäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.