Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Häxjakt

Så var det dags för häxjakten. Äventyrsscouterna hade planerat i flera veckor men först på slutet föll alla bitarna på plats.

När de andra scouterna kom ställde vi upp dem på gräsmattan (på de ställen som inte stod under vatten). Evelina tog närvaron och sen kom piraten Jonas ut och berättade för scouterna vad som skulle hända under kvällen.

En hemsk pirat hade tillfångatagit häxan Ragata Raggmunk och bundit fast henne vid ett träd. Nu vill pirat Jonas ha scouternas hjälp att befria henne. För att hjälpa honom behövde scouterna leta upp fyra olika platser och lösa olika uppgifter. I belöning skulle de få guldmynt som de skulle ta med sig tillbaka till så att Jonas skulle kunna smälta ner dem till en nyckel som kunde låsa upp lådan med den magiska kniven i.

Denna kniv var det enda som kunde skära av de magiska repen som höll häxan fången.

Jonas delade upp scouterna i nya grupper så att de var blandade åldrar. sen gav sig scouterna ut på äventyr.

Först kom de fram till pirat Elin som frågade dem frågor om scouternas historia och vem som grundade scouterna. Ett av svaren var -Mattias 🙂

När de var klara hos pirat Elin gick de vidare och fick träffa den blinda piraten som ville ha hjälp att hitta pengar så hon kunde köpa nya ögon. Tyvärr så låg pengarna i en äcklig sörja som scouterna fick stoppa ner händerna och leta efter pengar. Allt som fanns i grytan var en femtioöring, men det räckte för att köpa nya ögon sa den blinda piraten och tackade scouterna för hjälpen. Som tack fick dom två guldmynt.

Patrullerna fortsatte mot nya äventyr och kom snart fram till den vimsige piraten Bailey. Han hade tappat sin skattkista när han var ute och gick i skogen. Naturligtvis hjälpte scouterna honom och även här fick dom två guldmynt.

Färden fortsatte över leriga ängar och snart kom scouterna fram till en galen professor. Han hade kokat ihop lite olika dipper som han ville ha hjälp att provsmaka innan han skulle sälja recepten och bli rik. Det var tre olika dipper med olika smak. Inte de godaste tyckte scouterna men hjälpen uppskattades av professorn och han gav alla två guldmynt.

När scouterna kom ner till scoutstugan samlade pirat Jonas ihop alla guldmynten och la dem i en stor gryta. Detta för att kunna smälta ner dem till en nyckel och hämta den magiska kniven.

Snart kom pirat Jonas ut med nyckeln och skar loss häxan. Samtidigt fick alla piraterna lova att de inte skulle göra elaka saker längre.

Pirat Tobbe vägrade och lovade att han alltid skulel vara elak och förstöra för folk. Då tog piraterna och scouterna och band fast honom vid flaggstången. Pirat Tobbe vägrade fortfarande lova att vara snäll och då fick alla scouterna kasta snällhetsgegga på honom.

När alla hade kastat sin gegga lovade han att vara snäll. När vi var klara bjöd vi alla på varm saft och bullar. Det var mycket uppskattat.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången och sen gick alla hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.