Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Knopar och surrning

Dagens möte inleddes med lite omorganisering i patrullerna, så nu har vi inte lika många djurarter som vi hade för några veckor sedan, men nästan. Mattias och Inger tog närvaron och scouterna var riktigt bra på att vara tysta under den tiden. Tack för det  🙂 Efter uppropet var det dags att leka. Eftersom vi ledare lärt oss en väldigt bra lek föregående kväll på ledarutbildningen, för att få upp värmen körde vi den. Den heter korv m bröd. Den inte bara låter rolig, den är det också – man får springa och hoppa mycket!

En (korv) jagar och alla som korven lyckas ta blir också korvar, när man blivit korv får man bara stå på stället och hoppa upp-och-ner. Nu träder korvbröden in- alla som fortfarande är fria måste omfamna ”korven” i par (bildar då korvbröd) och då befrias den scouten från sitt korvtillstånd! Klart som korvspad va’?

När vi var riktigt varma och lite trötta i benens fjädring, ställde vi upp i patruller och 5 av patrullerna gick in och övade på knopar. Det blev timmerstek, råbandsknop, överhandsknop och en hel del krusidullknopar också, som iochför sig var väldigt kreativa, men inte platsar för att ta ett märke. För att kunna ta Råbandsmärket, måste man kunna 5 knopar, varav en är råbandsknopen. Dessutom skall man veta när och var man använder de olika knoparna. Kan fungera att knyta fast scoutledare med….hörde jag. Övning ger färdighet och knopar skall vi öva mer på.

I köket stod ett par äldre scouter och kokade både kaffe och o’boy, mycket uppskattat! Den patrull som var kvar ute med Mattias övade också på knopar, råbandsknop, dubbelt halvslag osv. Tiden gick fort och plötsligt var det dags att hala flaggan och sjunga scoutsången. Vi delade ut lappar angående badresa och påminde alla att den 28 oktober är det INGET scoutmöte. Tyvärr var bläcket i skrivaren slut så det blev inga nya terminsprogram. Dom kommer efter lovet. Här på hemsidan är det alltid uppdaterat med de senaste uppgifterna.

Även de äldre scouterna övade knopar. Först gick vi igenom vad som behövs för att klara de olika knopmärkena. Sen delade vi upp scouterna efter deras kunskaper och satte oss ner och gjorde knopar. Överhandsknop, råbandsknop, skotstek, tältlineknop och många fler lärdes under kvällen. Scouterna var duktiga och gav sig den på att klara av de olika knopmärkena i framtiden.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången och hala flaggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.