Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
KristihimmelfärdslägerVårterminen 2010

Wildkidsläger dag 2

Vi vaknar ganska tidigt på fredagsmorgonen. De första rösterna var redan vid klockan 04:30 då någon drömde att hon skulle upp och göra frukost. Två timmar senare var frukostpatrullen upp och gjorde frukost tillsammans med Jonas. Gröt, smörgås och varm choklad stod färdigt när alla scouterna hade tagit sig ur sina sovsäckar och gjort sig i ordning.

Idag var dagen då alla scouterna skulle ut på aktiviteter. På våra läger brukar vi ha ett antal olika programpass. Det här lägret var inget undantag och precis som lägertemat var aktiviteterna inspirerade av Wildkids. Scouterna och Wildkids har mycket gemensamt. Vi jobbar i små grupper (patrullen), vi gör utmanande aktiviteter både för kroppen och hjärnan och många andra saker. Men det kanske viktigaste är ändå att vi har kul tillsammans. de nya patrullerna som skapades igår (torsdagen) samlades för att ha en dag fylld med äventyr.

För att allt skulle flyta på så var patrullerna uppdelade i 4 olika grupper efter ålder. På så sätt kunde vi ändra svårighetsgraderna efter den åldersgrupp som kom. Eftersom alla patruller gick till olika aktiviteter kan den här loggboken inte ge en riktig bild för varje patrull utan kommer bara berätta vad man gjorde på de olika stationerna.

På Stenungsunds station som låg vid flaggorna på samlingsängen skulle man leka med och transportera vatten på olika sätt. Man skulle fylla på vattenballonger  med självtryck i slang och sen kasta ballongerna på mål som stod uppställda på ängen. på ett annat ställe skulle man kasta ballongerna mellan sig. Det fanns också en hinderbana där man skulle flytta en kåsa med vatten som satt fast i ett sisalgarn. Där gällde det verkligen att hålla tungan rätt i mun. Det gällde att förflytta så mycket vatten från ett ställe till ett annat.

En annan uppgift var att bygga en rörvägg där man skulle få vattnet att rinna från ett ställe till ett annat rör som man satte upp själv. Det här var en av de roligaste uppgifterna tyckte scouterna. En annan rolig sak var att bära vatten i en skål på huvudet. Skålen satt fast på en bygghjälm.

Efter första stationen under dagen var det dags att äta lunch. Idag skulle scouterna laga maten själva på öppen eld. Det blev hajkbomb till lunch. Hajkbomb är ett matpaket av folie som man lägger i glöden tills det är klart. Scouterna hackade grönsaker skivade korv och skalade potatis. Varje patrull bedömdes utefter samarbete och hur bra det gick att laga maten tillsammans i gruppen. på vägen som gick genom lägerområdet eldades det överallt. Scouter satt och myste och pratade medan de hungrigt väntade på maten.

På eftermiddagen var det dags för Svanesunds aktiviteter. Här var uppgiften att ta sig fram över land. Till sin hjälp hade man rör av olika storlekar, slanor och andra saker som man kunde använda för att förflytta sig utan att vara när marken. Scouternas uppfinningsrikedom om hur de skulle ta sig fram visste inga gränser. allra roligast tyckte de att det var att rulla i rören istället för att balansera på dem. Det var roliga övningar och scouterna hade kul.

När dagens aktiviteter var slut var det dags för middag. Alla scouterna fick göra sina egna laxpaket som de la på glöden. Alla fick vakta sitt eget paket men inte alla lyckades att hålla ögonen på dem så en del fick nöja sig med vad de fick.

Efter middagen hade vi lite fria aktiviteter. Scouterna passade på att gå och bada och fiska. klockan 19:00 öppnade det rosa partytältet portarna. Här skulle det vara hangout/disco hela kvällen. De yngre scouterna började och hade fixat till sig så de var riktigt coola. en del tyckte det var riktigt dåligt för att man bara kunde dansa. Det fanns inget godis och inga popcorn. Ju längre kvällen gick ju äldre blev scouterna som dansade i tältet.

Kvällsmaten som serverades var korv med bröd och alla kunde komma och ta för sig vid köket där grillen stod med en stor glödbädd.

Klockan 22:00 var det dags att börja göra sig i ordning för natten. I alla fall för de yngre scouterna. De äldre scouterna fortsatte nere i partytältet. Några av ledarna satt vid den gemensamma elden och hade det mysigt. Andra satt och gjorde i ordning morgondagens aktiviteter.

Läs mer om lägret
Wildkidsläger 2010 förläger
Wildkidsläger 2010 dag 1
Wildkidsläger 2010 dag 3
Wildkidsläger 2010 dag 4

One thought on “Wildkidsläger dag 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.