Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
KristihimmelfärdslägerVårterminen 2010

Wildkidsläger

Pip pip pip pip pip. Det är dags att gå upp…

Klockan ringde tidigt för att vi skulle hinna med allt vi hade planerat innan scouterna skulle komma vid klockan tio halv elva. Tog oss ut ur tältet och började göra i ordning. Någonstans stod havregrynen som vi skulle ha till frukostgröten. Efter lite letande hittade vi allt vi behövde och Inger gick i förväg till samlingssalen för att laga frukost.

Alla var ganska hungriga och frukosten avnjöts under nästan tystnad. Vi var fortfarande trötta men det var dags att sätta fart. Det var mycket som skulle göras innan vi kunde gå och lägga oss på kvällen. Vi började sätta upp vårt kökstält. Efter lite funderande vilka stänger som skulle vara var så fick vi upp det och kunde ställa in köket och alla skåp och hyllor.

Medan några gjorde detta började andra sätta upp de övriga tälten. Totalt skulle det finnas plats för nästan 50 personer. Totalt skulle vi ha upp 8 tält med kök och matsal. Det är många saker som ska falla på plats för att allt ska fungera. klockan 10;30 kom bussen med scouterna. Inger och Mattias gick och mötte dem och de vandrade de sista 500 metrarna fram till lägerplatsen. De små scouterna var ivriga och uppspelta. Vi satte dom genast i arbete med att bära slanor och hjälpa till att sätta upp tälten. När vi började komma i ordning var det dags för lunch. Lunchen bestod av pastasallad och den tog nästan slut.

När scouterna var mätta i magarna hade de åter ork att leka och bygga. Nu var det dags att bygga lite matbord, tvättställ och andra saker som kan behövas på ett scoutläger. Anders, Richard och Anders tog hjälp av många scouter och började bygga matbordet. Äventyrsscouterna byggde upp tvätt-tält och surrade tvättställ.

Andra surrade ett tvättställ vid köket. Tiden går fort när man har roligt och snart var det dags för middag. Chili con Carne stod på menyn och scouterna åt som bara den. När alla var mätta och glada fortsatte vi med uppbyggnaden. Nu var vi nästan klara och vi satte upp portal och vår fina Morlandaskylt.

Ledarna förberedde också alla roliga stationer som scouterna skulle göra under två dagar.

Sen var det invigning. Då delades alla scouter upp i patruller tillsammans med scouter från de fyra andra kårerna som var med på lägret. När patrulluppdelningen var klar fick alla patruller gå iväg med sina mentorer och lära känna varandra.

Under tiden fortsatte ledarna att bygga upp stationerna.

Scouterna kom tillbaka för att äta kvällsmat och de hade redan börjat få nya kompisar. Kvällen flöt på med massa lek och uppspelta scouter. För flera av de minsta var det första gången de skulle sova i tält och första gången de va på läger.

Klockan 21:00 serverade vi kvällsmat, smörgås och varm choklad. Efter kvällsmaten började scouterna göra sig i ordning och kröp ner i sina sovsäckar. Det var lite svårt att somna men till slut sov alla.

Då fortsatte några av ledarna med det arbetet att göra chiffer och kartor till morgondagen. Klockan 01:30 kröp Mattias i säng. Men då var allt klart.

Läs mer om lägret
Wildkidsläger 2010 förläger
Wildkidsläger 2010 dag 2
Wildkidsläger 2010 dag 3
Wildkidsläger 2010 dag 4

3 thoughts on “Wildkidsläger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.