Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
KristihimmelfärdslägerVårterminen 2010

Wildkidsläger förläger

Så var det äntligen dags för läger. Onsdagen innebar massor av fixande med det allra sista innan vi skulle åka.

Mattias kom till scoutstugan vid klockan 14:00. Då hade han hämtat upp det närproducerade köttet vi hade beställt av RJ´s Närproducerat i Varekil. Köttet såg annorlunda ut än kött man köper i affären och det skulle visa sig smaka lika bra som det såg ut. Lite dyrare men verkligen värt priset.

Vid scoutstugan väntade Ingers hästtransport som vi skulle lasta allt material i. Stefan kom upp och hjälpte till och det första dom gjorde var att åka ut och hämta ett 40 kvadratmeters partytält hos Mattias pappa i Hälleviksstrand. När tältet var hämtat var det dags att hämta lite byggställning för att bygga kök av.

Nu var det dags att packa allt i hästtransporten. Mattias och Stefan packade och funderade på bästa sättet att lägga in allt. Efter ett tag började scouterna komma och de sattes genast i arbete att bära in packning till Stafan i hästtransporten. Föräldrar som kom och släppte av sina scouter hjälpte också till. Nu var vi lastade och klara och satte av mot Bäckebol där vi skulle inhandla maten till lägret.

Vi lastade in oss i 4 bilar och rullade mot lägret.

Vi kom fram till Bäckebol nästan samtidigt. Laddade till tänderna med en nyskriven inköpslista som Mikaela trots åkasjuka skrev ihop på vägen ner till Göteborg. Mikaela stod med listan och skickade iväg oss andra att hämta allt som stod där. Och det var inte lite. Vi fick ihop tre kundvagnar fulla med mat. Efter ett tag började Inger och Anders att rulla mot Apelhult, vi andra fortsatte att handla och när vi var klara packade vi in allt i bilarna och satte kurs mot lägerplatsen vi också.

Vi stannade till i Skeene och tankade och scouterna handlade lite mer godis och glass. Vi åkte förbi stadshotellet i Kinna där det var tyst som i graven. När klockan var 22:03 rullade vi in på lägerplatsen där Inger och Anders tillsammans med de scouter som åkte med dem hade börjat lasta ur och sätta upp det stora partytältet. Vi bestämde att bara sätta upp partytältet och det stora militärtältet så vi hade någonstans att sova.

När tälten var uppsatta gick vi ner och la in all mat i kylskåp och frysar. Vi la även alla torrvaror i de fina hyllorna som fanns vid intenturen. Det är något som saknas på vår lägerplats Kragenäs. När vi lagt in all mat gick vi in och åt kvällsmat (midnattsmat) i den fina samlingssalen. När alla ätit gick vi och la oss. Klockan 07:00 skulle klockan ringa för att vi skulle hinna sätta upp lite tält och göra i ordning köket innan alla scouter kommer med bussen.

Läs mer om lägret
Wildkidsläger 2010 dag 1
Wildkidsläger 2010 dag 2
Wildkidsläger 2010 dag 3
Wildkidsläger 2010 dag 4

3 thoughts on “Wildkidsläger förläger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.