Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
KristihimmelfärdslägerVårterminen 2010

Wildkidsläger dag 3

Så var det dags att gå upp igen. Idag sov scouterna lite längre än igår (04:30). Vi började som vanligt med frukost och sen gick vi ner och hissade flaggan på flagggängen. Efter frukosten gjorde scouterna sig i ordning och gick till sina patruller för en ny dag med äventyr.

På Bohus station var uppdraget att ta sig över vatten. Det skulle man göra genom att bygga broar. Dels A-bro men också surra fast plankor på uppspända vajrar. Det var en spännande station tyckte de yngre scouterna. De äldre tyckte kanske inte att den var så spännande men att den var rolig. Allra roligast var när ledare ramlade i vattnet. Man kan lugnt konstatera att barnen har betydligt bättre balanssinne än ledarna. Det kan ju i och för sig underlättas av deras storlek inte påverkar brokonstruktionerna på samma sätt som ledarna gör.

Efter en för vissa blöt station var det lunch. På menyn stod det först kebab men vi bytte till middagens rätt istället så det blev spagetti och köttfärssås istället. Anledningen var att vi inte såg hur tiden skulle räcka till om alla scouterna skulle stå och göra sina kebabrullar som vi hade tänkt. Maten var efterlängtad och spagetti och köttfärssås är en säker favorit på läger.

Efter maten var det dags för det sista programpasset. Det var Morlandas skattjakt/chiffer/samarbetsövning.

Man samlades på ängen nedanför klockstapeln där man fick ett chiffer. Några patruller gick iväg för att starta på andra ställen så att det inte skulle bli kö. Det var ett stjärnchiffer som var lite klurigt innan man kom på vad det skulle vara.

När chiffret var löst så kunde man läsa vart man skulle gå. En titt på kartan som man hade fått gjorde det ganska enkelt att ta sig vidare till nästa del.

Här skulle man ta sig över vattnet genom att gå på band som var spända över en å. Mitt ute över ån hängde det en ledtråd som man skulle plocka ner. Det här var också ett chiffer fast ett annat. När det var löst och klart var det bara att ta sig vidare till nästa del. Den stationen låg mitt ute på en myr. Här skulle man ta sig upp i ett träd för att hämta ledtråden. De små scouterna byggde en mänsklig pyramid och de äldre surrade en stege för att ta sig upp.

Ledtråden tog scouterna vidare till en kulhinderbana där man skulle transportera kulor genom rör ner i en hink. Hinken var fastknuten i en ledtråd som var nedsänkt i ett rör och när hinken var tillräckligt tung åkte ledtråden upp. Samarbete och lugn lönade sig på mycket. Så fort scouterna började stressa ramlade kulorna ner i backen och de fick börja om. Till slut lyckades alla patruller att få i tillräckligt många kulor och fick tag i ledtråden.

När scouterna löst chiffret begav de sig till den sista stationen. Här skulle man tillsammans lyfta upp en flaska ur vattnet med hjälp av en krok som var fastsatt i fyra träd. Genom att samarbeta och prata med varandra. Det sista chiffret berättade var scouterna skulle hitta skatten som de varit ute efter hela tiden.  Efter lite letande så hittade scouterna skatten som bestod av pins till var och en. För de äldre scouterna så var det en sista utmaning kvar. Att lösa mattegåtorna för att få upp kombinationslåset. När skatten var hittad var det dags för middag. Äntligen skulle det bli kebab.Alla var hungriga och maten smakade utmärkt. Vi tror att alla va mätta och det allra sista i kastrullerna åt ledarna upp.

Efter middagen fanns det lite tid över. Scouterna passade på att bada och fiska. Det var en jättehärlig kväll. Vi åt kvällsmat lite tidigare för nu skulle det bli lägerbål. Lägerbålet var roligt men kanske lite långt. Det var flera uppträdanden och det äkligaste var Kortedalas roverscouter som borstade tänderna tillsammans. I filmen kan ni se några av höjdpunkterna från kvällen.

Efter lägerbålet försvann äventyrsscouterna ut på nattliga äventyr. Vi hörde dom och det verkade som att de hade kul. Några av ledarna satte sig vid den ständigt brinnande elden och stekte fläsk och potatis tillsammans med ledare från de andra kårerna. Efter någon timme gick vi och la oss och sov mycket gott!

Läs mer om lägret
Wildkidsläger 2010 förläger
Wildkidsläger 2010 dag 1
Wildkidsläger 2010 dag 2
Wildkidsläger 2010 dag 4

3 thoughts on “Wildkidsläger dag 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.