Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår

Bli ledare

UngdomsgängVi behöver bli fler ledare för att kunna ta emot alla barn som vill vara med!

Scoutledare är en merit för livet

Att vara scoutledare ger många möjligheter att växa som människa och att utvecklas som ledare. Erfarenhet av frivilligarbete är en viktig merit för arbetslivet. I Scouterna lär du dig samarbeta och får leda barn och unga. Det ledarskap man tränar på i Scouterna är särskilt väl anpassade för det. Vi har utbildningar i Värdebaserat ledarskap i samarbete med näringslivet och det finns mallar för hur man beskriver de viktiga erfarenheter man har fått inom Scouterna i sitt CV.

Scouting är ett sätt att växa, både för barn och vuxna

Scouterna är en arena där man skapar sina egna äventyr, lär sig saker, utvecklar samarbete, åker på läger i Sverige och i hela världen, träffar kompisar och framförallt så har kul. Vi arbetar vi med ett lyssnade och stödjande ledarskap. Ledarens uppgift är att släppa fram scouterna och ge dem verktyg för att växa och klara sig själva.

Scouterna är en internationell rörelse med stora möjligheter till internationell erfarenhet. Du kan åka på utbyten och stötta scoutförbund i andra länder eller arbeta som praktikant på någon av världsscoutsorganisationerna.

Intresseanmälan till att bli scoutledare i Morlanda Scoutkår

Om du är intresserad eller bara nyfiken  fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur det är att vara ledare och hur vi hjälper dig att prova på scoutlivet!

Frågor besvaras gärna av kårens ordförande Mattias Niklasson, tel 0704-415803 eller kårutbildare Stefan Holmdahl, tel 0704-832245