Pizza
En sats motsvarar mat till ca en patrull, eller 8 bitar.DEG:
25g jäst
2dl vatten
½tsk salt
2msk olja
5½dl vetemjöl
FYLLNING:
150g rökt skinka
½dl tomatsås (till en sats behövs 35g tomatpuré,
1-2 msk vatten, salt, peppar, oregano)
75g champinjoner
75g ananas
paprika
175g riven ost
Gör så här:
Börja med att göra degen. Värm vatten till 37 C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en plastpåse, häll i salt, vatten och olja och lös upp jästen i vätskan. Häll i 4½dl vetemjöl och knåda tills degen släpper ifrån påsen eventuellt kan mer mjöl behövas. Låt degen vila medan övriga ingredienser görs i ordning.
Så här gör du med fyllningen. Skär skinkan och ananas i tärningar. Skiva paprika och
champinjoner.
Så här gör du pizzan. Dela degen i två delar och knåda den ena biten väl och
tryck ut den i en oljad trangiastekpanna eller liknande. Bred på ett tunt lager
tomatsås och strö över skinka, ananas och champinjoner. Till vegetarianer
byter vi skinka mot paprika. Strö tillsist över ett lager ost och ställ in stekpannan i
ugnen. Elden ska ha stora lågor och pizzan tar ca 15
minuter. (Hemma 225 °C i ugnen). En recept som många trodde var omöjligt i skogen, men det är det inte. Mycket god blev den dessutom!