Pinnbröd

Pinnbröd är väldigt enkla att göra
Pinnbröd är väldigt enkla att göra

DEG:
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Gör så här:
Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop alla torrvaror och häll sen i vatten, bland till deg.
Rör runt degen så den inte längre är kladdig. Använd ev mer mjöl för att undvika kladd.

När degen är klar rullar man ut den till en tunn korv. Linda tegkorven runt pinne. (Härav namnet pinnbröd) Är degen ca 0,5 cm tjock gräddas den jämt över glöden och blir inte bränd utanpå innan den är klar närmast pinnen.

Ett mycket enkelt sätt att baka ute i naturen på läger eller hajk och smaskigt gott.
Vill man äta något mer till sitt nybakta pinnbröd kan man prova ägg på pinne som med fördel kan grillas över samma glödbädd som man gör pinnbrödet på.

2 thoughts on “Pinnbröd

Comments are closed.