Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår

Kyckling Marengo

8 portioner
2 kg kycklingklubba
15 små gula lökar
400 g champinjoner
3 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 dl torrt vitt vin
2 burkar á 400 g krossade tomater
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Gör så här:
Tina kycklingen och dela i lår och ben. Skala löken, det går lätt om du lägger den i varmt vatten en stund. Borsta och skiva champinjonerna. Bryn kycklingen i fettet och lägg över dem i en gryta. Fräs svampen tillsammans med löken. Lägg det i grytan. Rör ut mjölet med vatten,
häll redningen i grytan och rör om. Tillsätt buljongtärning, vin, tomater med spad, salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter. Vinet kan bytas ut mot vatten och pressad citronsaft. Perfekt recept om man vill lyxa till lägret en aningens!
Obs! Var noga med att kycklingen är riktigt färdig innan man äter den