Chilensk fiskgryta
[xrr rating= 4/5 display_as=stars]
Recept: Chilensk fiskgryta
Ingredienser
- 4¾ dl snabbris
- 600 g torskfilé
- 5 dl vatten
- 3 msk tomatpuré
- 3 tomater i skivor
- 2 gula lökar i tunna skivor
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 1½ tsk salt
- ½ tsk vitpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Fräs lökskivorna i oljan i en serveringsgryta.
- Ta upp hälften och fördela ris, lök och tomater varvvis i grytan. Krydda mellan varven.
- Blanda tomatpuré, vitlök och vatten och häll över.
- Koka upp långsamt och beräkna c:a 10 minuters koktid efter uppkokningen.
- Strö över persilja och servera grytan direkt på bordet.
Tillagningstid: 30
Antal portioner: 4
Måltidstyp: middag
Betyg: