Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Arbetsdag i scoutstugan

Anders S anlände m släpkärra ca 9.30 och på den stod vår nya eldningstunna. Vi skulle ha kärran att lasta på det som skulle till Månsemyr..Här skulle det röjas! Stefan hade laddat m hinkar, sågar, diskmedel, koben och krattor. Klockan 10.00 svängde det in en armada av bilar på parkeringen och ut vällde en massa föräldrar med arbetslust, uppkavlade ärmar, samt handskar.

De sattes raskt i arbete med att rensa rabatter, riva en vägg uppe, stapla om veden på utsidan, röja både inne- och uteförrådet, verkstaden, köket och även resa hängrännorna på taket. Vi satte antihalk-tejp i trappan också….Scouterna var med o körde löv OCH varandra i skottkärran, städa rent för skräp och hjälpte naturligtvis också till att elda i tunnan  Inger städade inne på kontoret, så nu lär vi inte hitta någonting längre – ni får ha överseende med ifall något saknas i form av lappar. Som tur är har vi ju det mest på hemsidan för utprintning!

När klockan var 11.40 stod alla ute i solen och inmundigade korv m bröd, samt tillbehören saft/kaffe – god insats från dem i köket. Alla var rörande överrens att vi hade vädret på vår sida och ingen kände sig ansträngd. Det går fort och lätt när man är många som hjälps åt och vi vill än en gång TACKA ALLA som var med och hjälpte oss att göra fint i och runt scoutstugan!!

Klockan 12.00 var de flesta inpackade i sina bilar och for hem till andra aktiviteter. Inger svabbade av golven inne, låste dörren och packade in grejerna i bilen. En förälder satt kvar en stund o var eldvakt vid tunnan. Vilken värmande dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.