Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Badresor

Badresa 2007

Så var det dags för årets badresa. Vi samlades vid scoutstugan klockan 08:30 för att åka till Vänersborgs vattenpalats. Vi lastade in oss i 4 bilar och åkte iväg mot Vänersborg. Eftersom vi åkte bil och alla kom i tid gick det lite fortare än det brukar, så när vi kom fram var det en kvart kvar till badhuset öppnade.  Vi passade på att utnyttja snön som låg utanför till ett hederligt intensivt snöbollkrig. Det slutade med att det var scouter mot ledare.

När dörrarna öppnades gick Mattias in och betalade och plockade ut skåpnycklar så vi kunde komma in och byta om. Nu var det dags för scouterna att göra lite uppgifter.

Patrullscouterna skulle:
 – Simma 200 meter bröstsim
 – Simma 50 meter ryggsim
 – Dyka från bassängkanten
 – Simma 10 meter under vatten
 – Hämta upp föremål på botten av bassängen

När detta var avklarat var det fritt fram för lek. Ledarna och seniorerna satsade på att sätta rekord i plask i fritt fall. Scouterna lekte i fritt fall, strömmen, rutshkanorna och utomhusbassängen. Tyvärr fanns det ingen snö på området så vi kunde inte har snöbollskrig i bassängen.

Vi åt vår medtagna lunch på balkongen. Luncherna varierade mycket mellan scouterna. Allt från vanliga smörgåsar till överbliven pizza. Eftermiddagen fortsatte med mer vattenlekar. Vid klockan 15:00 var det daggs att åka hem. Som vanligt fyllde scouterna på sockerförrådet i kiosken på vägen ut. Vid klockan 16:00 var vi tillbaka vid scoutstugan och ytterliggare en rolig scoutdag var över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.